Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Třinec slaví první vítězství, Liberec přehrál 4:1

Po dvou porážkách konečně výhra. Obhájci titulu z Třince se dočkali ve třetím extraligovém kole. Na domácím ledě porazili přesvědčivě Liberec 4:1. Oceláři vykročili za skalpem soupeře už v první třetině, kterou ovládli 2:0. Dva góly vstřelil v utkání Marko Daňo.

Radost hokejistů Třince
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Když se podívám na zápas jako celek, tak o výsledku rozhodla první třetina. I když si nemyslím, že jsme ji odehráli špatně," uvedl asistent trenéra Liberce Jiří Kudrna. "Utkání bylo jinak vyrovnané, měli jsme dobré pasáže. Ale chyběl nám i důraz na brankovišti, měli jsme pár hloupých vyloučení. To jsou věci, které zapříčinily, že si neodvážíme ani bod," doplnil.

První třetina nabídla minimum šancí, přesto na jejím konci vedli Oceláři o dva góly. První přesilovou hru zápasu využil na hranici brankoviště důrazný kapitán Vrána. Druhý gól zařídila elitní lajna domácích. Růžička vyslal z pravého kruhu křížný pas na levou stranu a Daňo překonal Krále, ačkoli zakončoval z velkého úhlu.

Liberec vrátila do hry početní výhoda a dělovka McCoshena. Americký obránce se zkušenostmi z NHL se prosadil od modré čáry. Hosté ožili, na Mazance si ale z bezprostřední blízkosti nepřišli Rychlovský, Melancon ani Bulíř. Největší příležitost domácích spálil Hrehorčák, který vyprášil ze sólového úniku Královu lapačku.

"Ve druhé třetině jsme vinou častých vyloučení vypadli z konceptu kvalitní hry. Na chvíli se stala naše hra neučesanou, hledali jsme svou tvář," přiznal trenér Třince Zdeněk Moták. Jeho svěřenci posbírali v této pasáži pět menších trestů, Liberec tři.

Kudrna litoval, že hosté nepřidali v prostřední části další góly. "Ale byla tam i od nás vyloučení, kterým se dalo předejít. Sehráli jsme třeba slušně přesilovku nebo jsme Třinec dostali do problémů v jejich obranném pásmu a vzápětí jsme udělali faul. Nedokázali jsme se udržet dlouhodobě v tlaku a z toho něco vytěžit. Když jsme cítili, že máme energii, tak ji něco přibrzdilo," konstatoval.

Liberec riskoval a Třinec udeřil dvakrát do prázdné branky

Domácí začali třetí třetinu aktivně, ale promarnili obě přesilovové hry a pak si oddechli, že se Mazanec včas přemístil proti šanci Bulíře v přečíslení tři na dva. Oceláři zahrozili tečí Pánika i tvrdou ranou Voženílka.

Hosté si v závěru vypracovali několik závarů a už v 57. minutě se odhodlali ke hře bez brankáře. Rychle ale inkasovali potřetí. Po vhazování ujel Daňo a nejlepší střelec extraligy posledního ročníku se nemýlil střelou z červené čáry. Liberec pokračoval v risku v šesti a v poslední minutě stanovil konečný výsledek Pánik.

"Měli jsme zrovna dobrou pasáž, zkusili jsme to dříve," vysvětlil brzkou power-play dvacetiletý gólman Daniel Král, který chytal v extralize po téměř roce. "Je to šikovný talentovaný kluk. Odvedl parádní práci. Odchytal velice dobré utkání," ocenil Kudrna.

HC Oceláři Třinec – Bílí Tygři Liberec 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 10. P. Vrána (L. Hudáček, Miloš Roman), 19. Daňo (M. Růžička), 57. Daňo (D. Voženílek), 60. Pánik (J. Jeřábek, Kurovský) – 28. McCoshen (Kelly Klíma). Rozhodčí: Hribik, Obadal – Blažek, Lederer. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. Diváci: 3312.

Třinec: Mazanec – Marinčin, Smith, Kundrátek, J. Jeřábek, Marian Adámek, Nedomlel, Polášek – M. Růžička, D. Voženílek, Daňo – L. Hudáček, P. Vrána, Pánik – Hrehorčák, Miloš Roman, Walega – Kurovský, Čacho, Dravecký. Trenér: Moták.

Liberec: D. Král – M. Ivan, McCoshen, Melancon, Aubrecht, Kolmann, Derner – Kelly Klíma, Bulíř, Birner – Faško-Rudáš, Filippi, J. Pérez 0 Flynn, J. Vlach, Rychlovský – Gajda, J. Šír, Mucha. Trenér: Pešán.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články