Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Třinec počítá po titulu odchody. Liberec se rozloučil s Klepišem, Jarůšek zase končí v Litvínově

V kádru mistrovského Třince nebudou pokračovat obránce David Musil či v útoku bratři Ondřej a Michal Kovařčíkovi. Z týmu Ocelářů se do Brna stěhuje bek Tomáš Kundrátek a Kometa ohlásila i příchod útočníka Radka Koblížka, který naposledy působil ve Finsku v celku KooKoo Kouvola. Proměnou ale projdou také další kluby.

Litvínovský forvard Richard Jarůšek
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Kundrátek, dvaatřicetiletý účastník letošních olympijských her v Pekingu, opouští tým Ocelářů po třech letech. V Brně se sejde s Koblížkem, jenž odešel z mateřské Komety do Oulu v 15 letech. Ve finské lize nasbíral ve 257 zápasech včetně play-off 131 bodů za 49 branek a 82 asistencí. S Oulu dosáhl v roce 2019 na stříbro. V české reprezentaci sehrál osm zápasů a zaznamenal jednu přihrávku.

"Z návratu jsem nadšený, těším se moc. Rozhodlo to, že jsem Komeťák a chci hrát za svůj rodný klub. Nabídka mě oslovila, dávala mi největší smysl a moc se těším, že si zahraju zase doma. S některými kluky jsme v kontaktu prakticky pořád. Ať už jde o Luboše Horkého, nebo Petra Kratochvíla, ale i s dalšími, s nimiž jsem vyhrál v mladším dorostu titul. Bude fajn se znovu potkat v jednom mužstvu. Byl to náš sen zahrát si společně, a nejlépe v extralize," řekl klubovému webu Koblížek.

Kometu však opouští sedmadvacetiletý gólman Lukáš Klimeš. Nově bude působit ve Vítkovicích, kde doplní dosavadní jedničku Aleše Stezku. Pikantní brankářské úlovky hlásí Mladá Boleslav s Hradcem Králové. Zatímco dlouholetý člen Bruslařského klubu Jan Růžička podepsal nově na východě Čech, Novotný, jenž vypomáhal Východočechům v nedávném play-off, se dohodl na kontraktu s Bruslaři. Naopak novou tříletou smlouvu s Českými Budějovicemi podepsala jednička klubu Dominik Hrachovina.

Novými posilami Liberce se stali lotyšský obránce Uvis Janis Balinskis z Litvínova a útočník Oscar Flynn z Mladé Boleslavi. Balinskis uzavřel dvouletou smlouvu a Flynn se upsal na dva roky s následnou opcí. Naopak v týmu Bílých Tygrů po ročním angažmá končí forvard Jakub Klepiš, mistr světa z Německa z roku 2010.

"Chtěl jsem vyzkoušet nějakou novou výzvu. Myslím, že Liberec je jedna z nejlepších organizací, a já jsem tady zatím nadšený. Je tu samozřejmě parádní prostředí a zázemí. V kabině mě vzali, za to jsem moc rád. S klukama jsem se znal jen podle vidění, doufám, že si sedneme, poznáme se víc a bude to takhle klapat dál," řekl Flynn.

Velké změny v Litvínově

Odchody počítá také Litvínov. Severočeši se budou muset v následující sezoně obejít bez pomoci kanadského obránce Aarona Irvinga, který bude nově hrát ve finském klubu SaiPa Lappeenranta, přičemž tím přišli o svého nejproduktivnějšího beka uplynulého ročníku. Dres Vervy už nebude oblékat ani útočník František Gerhát, který ukončil hráčskou kariéru, a další forvard Richard Jarůšek, s nímž již Litvínov dále nepočítá podobně jako s Viktorem Hüblem a Františkem Lukešem.

Litvínov na druhé straně posílil obránce Radim Šalda z Hradce Králové. Třiadvacetiletý odchovanec Hronova podepsal s Vervou dvouletou smlouvu. Poprvé tak bude účastník dvou mistrovství světa dvacítek a jednoho světového šampionátu osmnáctek oblékat jiný dres než Mountfieldu.

Novou posilou Litvínova v útočných řadách je Jindřich Abdul, který v uplynulé sezoně hájil barvy Českých Budějovic. V Litvínově podepsal nový dvouletý kontrakt. "Jindra je typologicky ofenzivní hráč a má výbornou střelu. V sezoně dokazoval, že byl v kádru Motoru velmi platným hráčem. Věříme, že nám pomůže v přesilových hrách," uvedl generální ředitel klubu Pavel Hynek.

Odchovanec vsetínského hokeje Abdul pomohl Motoru k zisku bronzu, když v základní části nasbíral ve 48 zápasech 30 bodů za 11 gólů a 19 asistencí. V play-off pak přidal v osmi zápasech dvě branky a stejný počet nahrávek. "Jindra je dobrý hráč, který je na ledě hodně vidět. Je vhodným typem do přesilovek a má kvalitní zakončení. Měl by nám pomoci v produktivitě," věří trenér Vladimír Růžička.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články