Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Trenér třineckých mistrů Varaďa: Nejtěžším duelem play-off pro nás bylo sedmé utkání s Boleslaví

Václav Varaďa oslavil už svůj třetí třinecký titul. První získal ještě jako hráč, na zbylé dva už si sáhl v roli hlavního trenéra. Ten letošní získali Oceláři po výhře 4:1 na zápasy nad Libercem, podle Varadi však bylo nejnáročnějším duelem pro jeho svěřence sedmé semifinále proti Mladé Boleslavi.

"Nejtěžší zápas byl asi ten sedmý zápas v Boleslavi. Byl nesmírně náročný, soupeř si na nás věřil. Celou sérii to dokazoval, během sezony jsme s ním čtyřikrát prohráli," popisuje třinecký trenér. Jeho svěřenci však nakonec sedmý duel zvládli a zvítězili v něm 3:0.

Rozhodující utkání série s Mladou Boleslaví se však neobešlo bez kontroverzí. Boleslavský trenér Pavel Patera se hodně rozčiloval, že zápas ovlivnily chyby rozhodčích. A za pravdu mu koneckonců dala i Komise rozhodčích, která konstatovala, že za faul na Marise Bičevskise měli Středočeši dostat výhodu trestného střílení. Varaďa to ale i s odstupem vidí jinak.

Play-off extraligy hodnotil Hokej bez červené – podcast s Robertem Zárubou:

"Já to vnímám jako trenér, jehož týmu to vyšlo. My jsme vyhráli tenhle zápas, takže já to můžu hodnotit pozitivně. Ale z těch dostupných záběrů, které jsem měl já, jsem tam faul na Bičevskise neviděl. Když už, tak byl minimální, a ne na trestné střílení," myslí si lodivod mistrovského celku.

"Já jsem mohl řvát po utkání číslo dvě, kde boleslavští dali gól z ofsajdu a měli vedení na 3:1, a mohl jsem řvát, jak rozhodčí hrubě ovlivnili. Ale co bylo, to bylo, rozhodčí to v danou chvíli vyhodnotil takto," uzavírá tuto kapitolu Varaďa.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokej den poté

Co se týče vítězné finálové série, vidí Varaďa dva klíčové momenty, které zlomily vývoj na stranu Ocelářů. "Samozřejmě to byl nástup v utkání číslo jedna, kde jsme dali tři branky v podstatě do deseti minut. Byla tam vidět ta energie po té těžké sérii s Boleslaví, kterou jsme do toho dali, a tam jsem věřil, že jsme silnější. A ten druhý moment, který to zlomil, byl myslím gól Matěje Stránského v utkání číslo čtyři," myslí si Varaďa.

Hlavní hvězdou finále a vlastně celého play-off byl brankář třineckých Ondřej Kacetl, který vychytal celkem šest čistých kont. "No překvapil mě, určitě. Ondřej udělal spoustu práce během sezony. Základní část pro něj byla taková  občas chytal fantasticky a občas dostal blbý gól. U nás, když máme nejnižší počet střel na naši branku – jsme těsně nad 20 – tak to mají gólmani těžké. Musí se udržet koncentrovaní na každou střelu, na každou situaci. A někdy v sezoně to takhle nebylo. Ale v play-off si Ondra šel za svým cílem. Já jsem mu dal důvěru a Ondra ji splatil," hodnotí trenér Ocelářů.

Kacetl byl přitom v Třinci jen na hostování z brněnské Komety, kde byl nepotřebný. V nové sezoně by měl ale pokračovat v dresu Ocelářů. "Ondřej bude v našem klubu pokračovat a já jsem za to rád. I on bude chtít navázat na to skvělé play-off, na ty rekordy, které měl. Ale začíná se od nuly. Ode mě to hráči neustále slyší: musíš dobře trénovat, dobře hrát, neustále se o sebe starat a být připravený do hry. A to já si od hráčů představuji a od Ondřeje je to úplně to samé," uzavírá Varaďa.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články