Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Strakova Plzeň udolala Jágrovo Kladno až na nájezdy

Plzeň - Ani s pomocí Jaromíra Jágra nezvládli kladenští Rytíři dovést dnešní extraligovou předehrávku do vítězného konce. V jedenáctém kole prohráli na ledě Plzně 1:2 po samostatných nájezdech. Domácím posun na druhé místo tabulky zařídil v rozhodujícím nájezdu Jan Kovář. Rytíři po sérii šesti vítězství podruhé za sebou prohráli.

Utkání Plzeň - Kladno
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

V souboji bývalých spoluhráčů z Pittsburghu, New Yorku Rangers i reprezentace - domácího lídra Martina Straky a kladenského Jaromíra Jágra - se radoval plzeňský patriot a oplatil velkému kamarádovi prohru z minulého měření sil v extralize. V něm Kladno v říjnu 2004 vyhrálo v Plzni 3:1.

Na začátku zápasu byli aktivnější hosté a gólman Rask si připsal několik zákroků. V páté minutě už se Rytíři dočkali vedení, když Plekanec projel po levé straně a předložil puk na pravou stranu Tlustému, který snadno prostřelil finského gólmana. Postupem času začala hrozit i Plzeň, ale Chábera si poradil se střelami St. Pierra, Lva i Straky. Indiáni se následně ubránili při vyloučení Pituleho a na druhé straně zahrozil Gulaš.

Na přelomu první a druhé třetiny se ubránila Plzeň při dalším oslabení a sama pak měla po vyloučeních Majeského a Eberleho dlouho početní výhodu včetně deseti vteřin v pěti proti třem. Nejdříve měl šanci Vlasák a o vyrovnání se postaral Gulaš, který se natlačil do brankoviště, přikopl si puk a Majeský jej nešťastně hokejkou zametl do vlastní branky. Při dalším náporu domácích nebezpečně vystřelil Slovák.

Michal Straka (Plzeň):  Je to vždycky svátek, když je tady takový hokejista jako Jarda, a nejen u nás. Kde teď jsou, tak plní haly, i O2 arenu. Pomáhá to hodně českému hokeji, je to hezké pro lidi. I pro mladé kluky, jako je třeba Jakub Lev, můžou se od těch kluků něco naučit. Všichni jsme se na zápas těšili, věděli jsme, že bude plná hala, to je vždycky svátek. Ještě proti takovým hvězdám. Jsem šťastný, že ti kluci tady byli a diváci viděli, co je Jarda za hokejistu. A nejen on, ale i Plekanec nebo Židlický.

Jiří Kopecký (Kladno):  Remíza je podle mě spravedlivá a penalty jsou kdo s koho. Proti nám v té sestavě, v jaké jsme, každý podá nadprůměrný výkon. Minule to byl Zlín, dneska hrála výborně Plzeň a my se s tím musíme vyrovnat a začít opět vyhrávat.

Raska v polovině zápasu prověřil Dragoun a potom po Hovorkově průniku přes Ševce zachránila domácí opět posila z Bostonu. V 37. minutě ujel Dvořák, ale Chábera jeho blafák do bekhendu zastavil levým betonem.

Na druhé straně měl možnost zase Dragoun. V 39. minutě po náporu srazil Mocek Straku na kladenskou branku, plzeňský kapitán zamířil se zraněním v obličeji do šatny a Mocek dostal trest na pět minut a do konce utkání.

Plzeň se ale v dlouhé přesilovce neprosadila. Ještě před pauzou se dostal k nebezpečné střele Slovák a po ní už Chábera zasahoval jen proti Strakovu pokusu. Indiáni zůstali v tlaku a Rask byl prakticky bez práce. Naopak Chábera čelil velkému počtu střel a vyznamenal se především při Ševcově ráně. V 55. minutě se prosadil do šance Slovák, ale těsně minul levou tyč.

Nerozhodlo ani nastavení, v němž po špatném střídání domácích dohrávalo Kladno 68 vteřin v přesilovce. Při ní diváci aplaudovali Strakovi za práci v oslabení. Nájezdy načal trefou Jágr, ale Plekanec s Tlustým už proti Raskovi neuspěli, zatímco za domácí se trefili Hanzlík i Kovář.

HC Škoda Plzeň - Rytíři Kladno 2:1 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 25. Gulaš, rozhodující sam. nájezd Jan Kovář - 5. Tlustý (Plekanec, Židlický). Rozhodčí: Fraňo, Souček - Ondráček, J. Svoboda. Vyloučení: 3:2, navíc Mocek (Kladno) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 8236.

Plzeň: Rask - Ševc, J. Jeřábek, Slovák, Jiří Hanzlík, Marušák, St. Pierre - Kratěna, Jan Kovář, Pletka - Gulaš, Martin Straka, Vlasák - Balej, Havlíček, Dvořák - Petruška, Pitule, Lev. Trenéři: Razým a Michal Straka.

Kladno: Chábera - Židlický, Černošek, Majeský, T. Kaberle, Macholda, Mocek, Piskáček - Jágr, Plekanec, Tlustý - Hovorka, Patera, Hlaváč - Eberle, Dragoun, M. Látal - Valský, Melka (26. Bicek), Kuchler. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články