Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Šťastný Straka: Nemohl to být lepší konec

Zlín - Martin Straka si čtyři roky po návratu do mateřského klubu splnil sen a dovedl Plzeň k historicky prvnímu mistrovskému titulu. Olympijský vítěz z Nagana a mistr světa z roku 2005, který včetně play-off odehrál více než tisíc zápasů v NHL, navíc rozhodující sedmý finálový duel proti Zlínu rozhodl gólem v druhém prodloužení.

"Ani jsem to nevěděl (že jsem dal gól). Myslel jsem, že to gólman chytil, a až když kluci jeli kolem mě, tak jsem viděl, že to tam spadlo. Úžasný pocit," radoval se Straka. "Bylo to fantastické utkání se vším všudy. Nemohl to být lepší konec," podotkl čtyřicetiletý útočník.

Straka sice již oficiálně ukončil reprezentační kariéru, ale kouč Alois Hadamczik jej chce pozvat do přípravy před blížícím se mistrovství světa. "O tom se teď nechci vůbec bavit. Dnes si to chci užít. Co bude dál, to teď neřeším," uvedl Straka. "Martin to stylově ukončil. Myslel jsem, že už mi to není souzené, ale jsem hrdý na mužstvo, že se nám to povedlo," podotkl Tomáš Vlasák.

Trojnásobný světový šampion ovládl extraligu poprvé v kariéře. Naopak už osmý titul získal útočník Ondřej Kratěna. "To je těžko popsatelné slovy, co prožívám. Bylo to strašně těžké, dovolím si říct, že nejtěžší. Málem jsme o něj přišli, ale nevzdali jsme to," poukázal Kratěna na skutečnost, že Zlín si vynutil prodloužení deset sekund před koncem normální hrací doby při power play.

Poslední utkání v kariéře odehrál zlínský obránce Martin Hamrlík, který byl na ledě i při rozhodující brance zápasu i celé série. "Celá série byla vyrovnaná, ale bohužel se to nepřiklonilo k nám. Nějaké šance tam v prvním prodloužení byly, ale bohužel. Mrzí to, ale takový je sport. Můžeme jen Plzni pogratulovat," řekl Hamrlík. "Párkrát jsme tam měli prázdnou branku, ale nespadlo nám to tam a jim jo," uvedl.

Konec kariéry nebere tragicky. "Je to nádherné. Zasvětil jsem tomu tady celý život. Užil jsem si to, vyhráli jsme tady titul, hráli finále. Budu na to vzpomínat. Nejsem první ani poslední hokejista, který končí. Takový je život," dodal Hamrlík.

Je nám líto, video expirovalo.
Martin Straka rozhodl o titulu pro Plzeň v 97. minutě 7. finále
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články