Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Sparta ztratila ve Varech dvoubrankové vedení, nakonec rozhodla v prodloužení

Sparta ztratila ve 28. kole extraligy na ledě Karlových Varů ve třetí třetině dvoubrankové vedení, nakonec však porazila Energii 5:4 v prodloužení. O třetí výhře Pražanů v řadě rozhodl v čase 64:40 kapitán Michal Řepík.

Utkání Karlovy Vary - Sparta
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Do první šance utkání se dostal již v první minutě domácí Beránek, Machovského v brance Sparty ale nepřekonal a Západočeši toho vzápětí litovali. Po 74 sekundách hry totiž otevřel skóre Pavelka, který za Novotného dorazil střelu uzdraveného Thorella.

Po vedoucí brance zakřiknutá Energie jen s obtížemi čelila nájezdům hráčů Sparty. V dobrých šancích se postupně ocitli Sobotka, Strnad a Horák. Druhý gól ale Pražané přidat nedokázali.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Karlovy Vary - Sparta

I druhou třetinu začala Sparta nátlakovou hrou a tentokrát se již hosté prosadili. Matuškinovu střelu chytře tečoval Horák a Novotný byl bez šance zasáhnout. V polovině utkání se ale domácím podařilo snížit, když se prosadil Flek.

Povzbuzená Energie se dále tlačila blíže Machovského brance, ale dělala chyby v obraně. Po zmatcích před Novotným se ve 34. minutě dostal k puku Thorell a překonal karlovarského gólmana potřetí.

Gólová přestřelka ale pokračovala. Ve 36. minutě sparťanská obrana zcela zapomněla na osamoceného Beránka, který zády k Machovskému efektivní bekhendovou střelou opět vykřesal pro domácí šanci s nepříznivě se vyvíjejícím zápasem něco udělat.

O minutu později však euforii hráčů z lázeňského města zchladil Strnad, který využil chybu Dlapy ve středním pásmu a ranou nad lapačku Novotného vrátil hostům dvoubrankové vedení.

Ve 47. minutě byl blízko páté brance Chlapík, ale Novotného z mezikruží neprostřelil. A domácí vzápětí duel zdramatizovali.

V 52. minutě skončila za zády Machovského střela Plutnara od modré čáry a o 46 sekund později kapitán Vondráček po průniku po pravém křídle střelou z mezikruží srovnal stav zápasu.

Hostující trenéři si po vyrovnávací brance vzali oddechový čas, ale ani ten nepomohl Spartě k výhře v základní hrací době.

V prodloužení byl nejdříve blízko vstřelení branky Řepík, ale trefil jen tyč. Na druhé straně mohl rozhodnout Vondráček, druhý gól v utkání ale nepřidal. Hrdinou se tak stal Řepík, jenž v čase 64:40 duel rozhodl.

Energie Karlovy Vary - Sparta Praha 4:5 v prodloužení (0:1, 2:3, 2:0 - 0:1)

Branka a nahrávky: 31. Flek (Kulich, Parkkonen), 36. O. Beránek (T. Havlín), 52. Plutnar (Kohout, Koblasa), 52. Vondráček (T. Rachůnek) - 2. T. Pavelka (E. Thorell, Chlapík), 24. Horák (Matuškin, Mikliš), 34. E. Thorell (D. Kaše), 37. Strnad (Konečný), 65. Řepík (Horák). Rozhodčí: Jeřábek, R. Svoboda - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).

Karlovy Vary: F. Novotný - Plutnar, M. Rohan, Dlapa, Parkkonen, Pulpán, T. Havlín, L. Doudera - Flek, Kulich, T. Rachůnek - O. Beránek, T. Mikúš, Immo - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Osmík, Redlich. Trenér: Pešout.

Sparta: Machovský - Mikliš, Matuškin, Polášek, Tomov, T. Pavelka, R. Jeřábek - Řepík, Horák, D. Kaše - Chlapík, Sobotka, E. Thorell - Dvořáček, D. Vitouch, Strnad - Přibyl, Konečný, Buchtele. Trenéři: Jandač a Hořava.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články