Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Sparta smetla mistrovský Zlín na jeho ledě 6:2

Zlín – Sparta si připsala třetí velké vítězství v průběhu uplynulých čtyř kol. Nejdříve přejela Slavii v derby 3:0, poté smetla Kometu na jejím kluzišti 8:2 a nyní uštědřila debakl mistrovskému Zlínu, který prohrál 2:6. Sparťané se prosadili třikrát z přesilovky, stejným způsobem se prosadili v obou případech i domácí.

Sparťanská radost ve Zlíně
zdroj: ČTK autor: Josef Omelka

Hned v prvních vteřinách mohl zaplněný stadion Luďka Čajky, kam zavítalo 6244 diváků, rozveselit Svoboda, svůj únik však střelou mezi betony v gól neproměnil. Na druhé straně vybídl Buchtele Hlinku, útočník Sparty si však na Štůralu nepřišel. Zlínský brankář se vyznamenal i proti šanci Klimka a v následných dorážkách jeho spoluhráčů.

Nejblíže ke gólu měl Cingel, když objel branku a zasunoval do prázdné branky, do střely mu však vložil hůl zlínský bek. A když se těsně před sirénou sešli na trestné lavici Marušák se Žižkou, hráli Pražané dvojnásobnou přesilovku. Přestávky se ale Ševci bez újmy nedočkali, střelu Emingera tečoval Klimek a Štůrala už nezareagoval.

Jak sparťané skončili první třetinu, tak začali tu druhou - gólem. Po levé straně se prosmýkl Rolinek a střelou pod horní tyč zvýšil náskok hostů. Zanedlouho dostal puk před prázdnou bránu Kumstát, jenže kotouč nezpracoval. Z protiútoku jel sám na Novotného Leška, puk mu ovšem poslal přímo do lapačky.

Zanedlouho se ale už domácí radovali. V přesilovce Čajánek našel před brankou Vlacha a ten už věděl, jak s pukem naložit. Sparta však opět odskočila, když Kumstátova střela z mezikruží skončila až za Štůralou. Ale Zlín udeřil znovu v početní výhodě: Kotvan si sjel až na kruh a nahrávku od Holíka proměnil střelou z první v branku na 2:3.

Zkraje třetího dějství se sám před Štůralou zjevil Buchtele, puk mu uskočil a on skončil v síti místo něj. Pokus Ďalogy vyrazil zlínský gólman jen k Hlinkovi, ten promáchl. Když Švrčkovi dělal společnost na trestné lavici Barinka, měli domácí přesilovku pět na tři dlouhých 77 vteřin. Marušákova střela byla zblokována a Říčkova trefila jen Novotného. Poté si hostující trenér Jandač raději vybral oddechový čas.

Vyrovnat mohl i Ondráček, ale chybné rozehrávky hostujícího brankáře nevyužil. Na druhé straně měl prázdnou branku před sebou Buchtele a Čajánek zatáhl za záchrannou brzdu. Přesilovku Sparta sehrála ukázkově: Eminger našel Hlinku, jenž poslal puk ještě Klimkovi a ten se střelou do odkryté klece nemýlil. A když Švrčkovu střelu doklepl Hlinka, ochozy ve Zlíně se začaly prázdnit. Přišly tak ale ještě o branku Sparty, a to když Buchtele našel volného Poláška, jenž přidal šestou branku Pražanů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Zlín - Sparta

PSG Zlín - HC Sparta Praha 2:6 (0:1, 2:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 29. Roman Vlach (Čajánek, Matějíček), 39. Kotvan (Holík, J. Svoboda) - 20. Klimek (Eminger, Polášek), 22. Rolinek (Pech, J. Mikuš), 34. Kumstát (Ďaloga), 52. Klimek (J. Hlinka, Eminger), 54. J. Hlinka (Švrček, Sabolič), 57. Polášek (Buchtele, J. Hlinka). Rozhodčí: Hodek, Úlehla - Lučan, Kis. Vyloučení: 6:5, navíc Čajánek a O. Veselý (oba Zlín) oba 10 min. Využití: 2:3. Diváci: 6244.

Zlín: Štůrala - Marušák, Řezníček, Matějíček, Žižka, Kotvan, Urbanec, Horák, Valenta - J. Svoboda, Čajánek, O. Veselý - Holík, Roman Vlach, Říčka - Okál, Leška, Köhler - Šťastný, Ondráček, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík, Hrazdira.
Sparta: F. Novotný - Eminger, Polášek, Ďaloga, J. Mikuš, Barinka, Švrček, od 41. navíc Piskáček - Klimek, J. Hlinka, Buchtele - Kumstát, Pech, Rolinek - Forman, Cingel, Sabolič - M. Procházka, Bahenský, Dvořáček. Trenéři: Jandač a Moták.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články