Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Sparta si v sérii proti Třinci vzala vedení zpátky, Hradec uspěl v Liberci v prodloužení

Sparta vyhrála ve třetím čtvrtfinále na ledě Třince 4:2 a vzala si zpět vedení v sérii. Pražané na ledě úřadujících mistrů ani jednou neprohrávali, rozhodující branku vstřelil ve 36. minutě obránce Michal Kempný. Hradec Králové uspěl v Liberci v prodloužení, v čase 60:37 rozhodl v přesilovce Aleš Jergl.

Zápas hned v úvodu rozproudilo zbytečné seknutí Formana do slabin Adámka. Hostující útočník byl vyloučen do konce utkání, ale dlouhé oslabení začalo pro Oceláře šokem.

Marcinko nezpracoval nepřesnou přihrávku a do sólového úniku se dostal Horák, který překonal Kacetla kličkou mezi betony. Sparta přežila Formanův trest bez větších problémů.

Třinec vyrovnal z nenápadné akce 39 sekund před první sirénou. Nahození Adámka od modré čáry skončilo po odrazu od brusle Sobotky za zády Kováře.

Sparta znovu vedla ve 23. minutě, ve které zakončil Sobotka povedenou souhru na jeden dotek do odkryté branky.

Už za 16 sekund ale vyrovnal Marcinko z mezikruží nad lapačku Kováře a stylově oslavil příchod svého syna Leona na svět. Kvůli porodu vynechal slovenský útočník minulé utkání.

Od poloviny utkání převzala iniciativu Sparta. Její převahu vyjádřil Kempný v čase 35:05 gólem zpoza mezikruží při signalizované výhodě.

S dalšími šancemi i závary Pražanů si Kacetl poradil. Na ledě se také jiskřilo a do bitky se pustili Adámek s Buchtelem.

Start třetí třetiny se zpozdil kvůli díře v ledu zhruba o 45 minut. Třinec stejně jako v obou duelech v Praze doháněl manko a i tentokrát se hnal za vyrovnáním.

Růžička v šanci ještě vylepšoval pozici pro Daňa, který promáchl, a proti dorážce Marcinka se rychle přesunul Kovář. Na druhé straně v 58. minutě trefil Kempný tyč.

Oceláři se odhodlali ke hře bez gólmana minutu a čtvrt a šanci spálil Daňo. Hosté si definitivě oddechli až po gólu Tomáška.

Oceláři Třinec – Sparta Praha 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 20. Marian Adámek (Chmielewski, Dravecký), 23. Marcinko (M. Růžička, Daňo) – 10. R. Horák, 23. Sobotka (Moravčík, Řepík), 36. Kempný (Sobotka, D. Kaše), 60. Tomášek. Rozhodčí: Hribik, Pilný - Axman, Rampír. Vyloučení: 1:0, navíc Marian Adámek – Buchtele oba 5 min., M. Forman 5 min. a do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 1:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 3. čtvrtfinále Liberec – Hradec Králové

Východočeši začali aktivně a dělali Bílým Tygrům potíže forčekingem. Do první větší šance se ale dostal až v 7. minutě Lalancette, jehož střelu z otočky kryl Kváča.

Domácí se potom ubránili při vyloučení Filippiho, ale v čase 11:02 už inkasovali. V přečíslení dvou na jednoho přihrál Perret Radovanu Pavlíkovi, který jeho nabídku zužitkoval.

Ve 26. minutě mohl zvýšit náskok hostů Smoleňák, který v brejku neměl rychlost, přesto se po otočce dostal k ohrožení Kváči, jenž situaci zachránil.

Největší šanci měl Liberec v 37. minutě, kdy Birner přečíslení s Filippim vyřešil individuálně, ale Machovský první pokus vyrazil a poradil si i s jeho následnou dorážkou.

V 57. minutě sice nabídl Pilař faulem domácím přesilovku, ale hned za devět sekund ji přerušil Kváča, který se ohnal vyrážečkou po Radovanu Pavlíkovi.

Za dalších 56 sekund se ale dostali domácí opět do početní výhody a při power-play ji využili. Po Flynnově bekhendové střele se z dorážky prosadil Jelínek.

Po 31 sekundách nastavení fauloval Najman v útočném pásmu u mantinelu Janka a přesilovku využil už po šesti sekundách střelou z levého kruhu k protější tyči Jergl.

Bílí Tygři Liberec - Hradec Králové 1:2 v prodloužení (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 59. P. Jelínek (Flynn, Balinskis) - 12. R. Pavlík (Perret), 61. Jergl (Blain, Smoleňák). Rozhodčí: Jeřábek, Jaroš - J. Svoboda, Špůr. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. Diváci: 6841. Stav série: 1:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články