Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

S Karlovými Vary jsme udrželi nervy a na Boleslav si věříme, říká Nakládal

Chtěl postup už v sobotu, ale přes čtvrteční demolici Karlových Varů 11:3 varoval před přehnaným optimismem. Jakub Nakládal, kapitán hokejistů Pardubic, věděl, že potvrdit postup z předkola play-off extraligy nebude na ledě soupeře vůbec snadné. Nakonec to vyšlo až po čtvrtém nedělním zápase a Pardubice jsou ve čtvrtfinále.

Jakub Nakládal
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

"Jedna věc je, že prohrajete 3:11, ale pořád je to play-off a dokud ta série není rozhodnutá, tak se hraje opravdu až do konce," řekl Nakládal v on-line rozhovoru s novináři po rozhodující výhře 5:1.

"Věděli jsme, když jsme sem jeli, že oni přitvrdí a budou se možná snažit nás i trošku rozhodit v různých sporných situacích po odpískání. Malinko se jim to dařilo dneska v první třetině, ale dobře jsme na to zareagovali a sérii jsme si pohlídali," pochvaloval si třiatřicetiletý obránce, který v 37. minutě zvýšil na 2:0.

Pardubice si přivezly na západ Čech vedení 2:0 na zápasy, ale v sobotu prohrály 1:2 v prodloužení. "Před utkáním jsme si říkali, že je to hlavně o nás. V první třetině jsme trošku zbytečně ztráceli nervy a nechávali se vyprovokovat. K tomu jsme si pak něco řekli. Bylo to víceméně o tom, abychom zůstali klidní a nepřistoupili na to Karlovým Varům," podotkl.

Nakládal věřil v sílu Dynama. "Víceméně to pak bylo o tom, kdy dáme gól a spadne to z nás. Zároveň ale Karlovy Vary podaly výborný výkon. I v sezoně hrály dobře, ale myslím si, že jsme zaslouženě tu sérii zvládli 3:1. Můžu říct, že mě trošku mrzí, že jsme to nezvládli už včera, protože jsme byli trošku lepší, ale i tak je to skvělé a jsem rád, že jdeme dál," prohlásil.

Byl rád, že se prosazovaly v sérii všechny čtyři formace Dynama. "To je pro nás jedno velké plus. Všechny pětky daly góly a byly produktivní. Naše čtvrtá pětka hrála výborně všechny zápasy. Nebylo to jen o tom, že dali góly, ale byli opravdu nepříjemní, drželi spoustu puků v jejich pásmu a byly na ně fauly. Je to velká výhoda, že to neleží na jedné nebo dvou lajnách, ale je to o celém týmu," pochvaloval si Nakládal týmovou práci.

Ocenil také brankáře Milana Kloučka. Dvaadvacetiletý gólman inkasoval ve čtyřech zápasech jen sedm branek, měl průměr 1,63 obdrženého gólu a úspěšnost zákroků 94,57 procenta. "Milda výborně. On to dokazuje celou sezonu. Měl malinko těžký start, ale kdo z nás neměl," řekl Nakládal.

"To už je zaplaťpánbůh za námi, ale jak šla sezona, tak ukazoval, že je výborný gólman a ještě má skvělý věk, takže to má všechno před sebou. Má to dobře nastavené v hlavě, v sérii nám strašně moc pomohl, měl tam výborné zákroky a v komunikaci si nemůžu vůbec na nic stěžovat," doplnil.

Ve čtvrtka čeká Dynamo vstup do čtvrtfinálové série v Mladé Boleslavi. "Teď se těším domů na rodinu a od pozítří, až se začneme připravovat, tak to bude o Boleslavi. Nějaký čas máme, abychom zregenerovali a zase se na ně nachystali. Ukázali si nějaké věci na ně a potrénovali. Je dobře, že jsme to zvládli dneska, než hrát pátý zápas a rovnou skočit do další série. Na Boleslav si věříme," dodal Nakládal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články