Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Rybár vychytal Karlovy Vary, výhru Hradce vystřelil Knotek

Hradec Králové - Stále se lepšící Karlovy Vary tentokrát potrápily hradecký Mountfield. Východočeši se ale mohli spolehnout na brankáře Rybára, který pochytal všech 18 karlovarských pokusů a zasloužil se hlavní měrou o výhru 3:0. Vítěznou branku vsítil Knotek, pojistku přidali v závěru Jarůšek a Köhler. Hradec Králové si nadále udržuje odstup v elitní šestce od sedmého Chomutova.

Tomáš Knotek z Hradce Králové
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Vary měly šancí víc než dost. Výsledek 3:0 neodpovídá průběhu zápasu. V poslední minutě nás zachránilo štěstí. Kdyby to bylo 1:1, tak se ještě v prodloužení strachujeme o další bod," řekl útočník domácích Tomáš Knotek, který ve druhé třetině otevřel skóre. "Fantastický výkon podal Patrik Rybár, víceméně nás drží celou sezonu," ocenil svého slovenského spoluhráče.

V první třetině nebyl k vidění příliš atraktivní hokej, šancí bylo také poskrovnu. V úvodní desetiminutovce byli nebezpečnější hosté. Paradoxně největší možnost si vytvořili v oslabení, kdy Mikulík zakončoval z předbrankového prostoru, ale na Rybára nevyzrál.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Hradec Králové - Karlovy Vary

Domácí gólman se pak ještě zapotil při tvrdé střele nejproduktivnějšího obránce Energie Sičáka. Hradec se do pořádné příležitosti dostal až ve 12. minutě. Po střele Vydareného se kotouč odrazil od zadního mantinelu přímo na hůl kapitána Bednáře, jenže ten trefil pouze boční síť. V závěru úvodního dějství ještě dorážel vyraženou střelu Picard, jenže Závorka skvěle upevnil prostor u pravé tyče.

V prostřední části Hradec výrazně přidal a před Závorkou přibylo nebezpečných momentů. Vše odstartovala velká možnost Newtona, který však před poloodkrytou brankou špatně trefil ránu z voleje. V 25. minutě se prohnal po levé straně Kukumberg, zpětnou přihrávkou oslovil ke skórování Knotka, jenž propálil karlovarského gólmana.

Domácí měli v druhé části tři početní výhody, jenže nedokázali proměnit ani jedinou, proto Varští stále drželi relativně příznivý stav. A v závěru třetiny mohli dokonce vyrovnat. Sičákovi ale střela nesedla a následný závar vyřešil pozorný Rybár. Na druhé straně pak Závorka musel zlikvidovat štiplavé pokusy Picarda a Červeného.

V závěrečné třetině si Hradec celkem dlouho pohodlně držel jednogólový náskok, několikrát mohl přidat i druhou branku, ale Picard ani Kukumberg nebyli schopní přelstít výborného Závorku.

V samém závěru hosté přitlačili, při hře bez brankáře mohl srovnat Rachůnek, jenže přestřelil prázdnou branku. Vzápětí se domácí utrhli do brejku a Jarůšek přidal pojišťující druhý gól. Osmnáct sekund před koncem uzavřel skóre Köhler.

"Hráli jsme hrozně moc oslabení, což nás stálo strašně sil. I tak jsme se dlouho drželi ve hře, ale nedali jsme žádný gól, proto jsme prohráli. Chtěli jsme hrát jako proti Liberci, bohužel se to nepovedlo," litoval kapitán hostů Václav Skuhravý, že Energie nenavázala na páteční výhru nad úřadujícím mistrem.

Mountfield Hradec Králové - HC Energie Karlovy Vary 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 25. T. Knotek (Kukumberg, Newton), 59. Jarůšek (Picard, Kukumberg), 60. Köhler (Dietz, Bednář). Rozhodčí: Hribik, Pavlovič - Kotlík, Zíka. Vyloučení: 3:7. Bez využití. Diváci: 4321.

Hradec Králové: Rybár - Vydarený, Pláněk, Dietz, Čáp, Newton, Štajnoch, Gregorc - Červený, Džerinš, Šimánek - Bednář, Kukumberg, Köhler - Jarůšek, Dragoun, Picard - P. Beránek, T. Knotek, J. Dvořák. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a Tvrdík.

Karlovy Vary: Závorka - Dujsík, Harant, Sičák, Rýgl, Benák, T. Dvořák - Mikulík, Tuominen, T. Rachůnek - Gorčík, Skuhravý, Vachovec - V. Tomeček, Stloukal, Kindl - Flek, Gríger, Harkabus. Trenéři: Tlačil, Antonik a Kněžický.

Václav Sýkora (Hradec Králové): "Věděli jsme, že nás rozhodně nečeká jednoduché utkání. Vary v posledních zápasech bodovaly. Je to velice pracovité a bruslivé mužstvo, nikdy to s ním není snadné. Upozorňovali jsme na to i hráče, ale první třetinu si to nevzali k srdci. Neměli jsme dobrý pohyb, začali jsme vlažně, nevytvořili jsme ani moc šancí a střel na bránu. Od druhé třetiny se naše hra zlepšila, zvedli jsme pohyb, agresivitu, začali jsme vyhrávat souboje a hned přibylo šancí. Jakmile jsme se dostali do vedení, nebyli jsme schopní přidat další branku. Proto byl zápas otevřený až do samotného závěru, kdy jsme dali gól do prázdné branky a následně přidali i třetí. Kdybychom šance proměnili dřív, mohli jsme zápas dohrávat mnohem klidněji."

Mikuláš Antonik (Karlovy Vary): "Bylo to bojovné utkání. Klíčové bylo, kdo dá první gól. To se podařilo domácímu týmu, udělali jsme chybu při dobruslování a oni toho využili. Snažili jsme se se zápasem něco udělat. Měli jsme tam situaci dva na jednoho, ale překombinovali jsme ji. Soupeř výborně bránil, do nebezpečného prostoru nás nepouštěl, příliš šancí jsme si nevytvořili. Navíc jejich gólman chytal výborně. Hradec vyhrál zaslouženě."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články