Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Růžička po dalším titulu: Je to krásné a intenzivnější, protože obhájit je těžší

Potřetí v klubové historii opanovali hokejisté Třince extraligu a ve všech případech na tom měl lví podíl útočník Martin Růžička. Mistr světa z roku 2010 nasbíral v letošním play-off 15 bodů za 8 branek a 7 asistencí a byl nejproduktivnějším hráčem týmu.

Martin Růžička z Třince s mistrovskou trofejí
zdroj: ČTK autor: Pryček Vladimír

"Pocity jsou krásné, nepopsatelné. Je to intenzivnější, protože obhájit je těžší, a jsem rád i za kluky, že se nám to povedlo," radoval se Růžička.

Pětatřicetiletý útočník získal už čtvrtý titul, protože v roce 2006 se radoval se Spartou. Rozhodující moment letošního play-off hledal těžko. "Je spousta momentů, kdy si člověk musí hrábnout na dno. Nejnáročnější byl asi sedmý zápas v semifinále proti Mladé Boleslavi, kdy se mohlo stát cokoliv. Jsme rádi, že jsme to zvládli," vrátil se k předchozí sérii, z níž Třinec postoupil až po maximálním počtu utkání. "Ve finále nám pomohla první dvě vítězná utkání a urvaný (čtvrtý zápas) v Liberci. Po něm už jsem věřil, že to urveme," doplnil Růžička.

Jedním z klíčových faktorů úspěchu Ocelářů byla produktivita v přesilovkách. I páté finále rozhodli v početních výhodách, ve kterých se prosadili dvakrát. "Ve velkých zápasech to rozhoduje. Většinou se ve hře pět na pět těžko prosazuje. Jsme rádi, že jsme si pomohli, protože dnes to byly dva rozhodující góly," uvedl Růžička.

Odchovanec Berouna ocenil i přínos brankáře Ondřeje Kacetla, jenž vytvořil šesti nulami nový extraligový rekord v play-off. "Ondra byl neskutečný. Chytnul skvělou formu a držel nás celé play-off. Když jsme potřebovali, tak to zavřel, a jsem rád i za něj. Je to skvělý kluk a zaslouží si to," chválil Růžička.

Speciální motivací pro třinecké hráče byly dnešní 45. narozeniny trenéra Václava Varadi. "Po minulém zápase, který jsme v Liberci vyhráli, nám Venca připomněl, že má narozeniny, a říkal, že musíme sežrat puk. Samozřejmě, že to byla motivace, ale hlavní motivace je titul. To je nadevše," smál se Růžička a dodal, že trenéra nyní čeká vysoký příspěvek do týmové pokladny. "Myslím, že to bude mít drahé. Titul na narozky se moc často nevyhrává."

Růžička si pochvaloval i fakt, že ve Werk areně mohlo být téměř tisíc fanoušků. "Hokej měl úplně jiné grády. Jsme rádi, že to bylo alespoň takhle povoleno, protože člověk to vnímá a hraje se mu jinak."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články