Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Růžička padesátým gólem v play-off vystřelil Třinci další finále, Oceláři ovládli i druhou sérii 4:0

Třinec zůstává v letošním play-off nadále stoprocentní. Oceláři po Vítkovicích přehráli ve čtyřech zápasech i Mladou Boleslav a postoupili počtvrté za sebou do finále. Postupový gól vstřelil kanonýr Slezanů Martin Růžička, který jako šestý hráč v extraligové historii dosáhl na metu padesáti branek v play-off. Za domácí čtyři minuty před koncem snížil na konečných 1:2 objev vyřazovací části Miloš Kelemen.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 4. semifinále Mladá Boleslav - Třinec

"Věřím, že zaslouženě postupujeme dále. Soupeři děkuji za skvělá utkání, určitě se vydali a donutili nás hrát na hraně. Bylo to 4:0, ale v utkáních to tak nevypadalo. Vážíme si postupu a těšíme se do finále, ať do něj (proti nám) postoupí kdokoliv," řekl třinecký trenér Václav Varaďa.

Do sestavy hostů se po jednozápasovém trestu vrátil Růžička, do branky se opět postavil Kacetl, kterého kouč Varaďa ve čtvrtek po druhém inkasovaném gólu stáhl ze hry.

Zatímco ve třetím duelu série se Bruslaři střelecky prosadili hned v úvodu, tentokrát se jim to nepodařilo. Kacetl si totiž pokus Šťastného ve 3. minutě pohlídal.

I díky tomu mohli hosté jít v 10. minutě do vedení. Po rychlém protiútoku se dostal Dravecký sám před Krošelje a bekhendovou střelou jej překonal.

Oceláři byli aktivnější a dobrým pohybem nepouštěli soupeře do výraznějších šancí. Naopak ve 24. minutě mohli po Adámkově střele a následných dorážkách vedení zvýšit, Krošelj byl ale pozorný. Ve 29. minutě si poradil i s pokusem Michala Kovařčíka.

Ideální šanci vyrovnat měli Středočeši ve 108 sekund dlouhé přesilovce pět na tři, recept na Kacetla ale nenašli. Pouze Kelemen trefil tyč.

"Potřebovali jsme tady dát gól. Mohlo to být 1:1 a zápas mohl nabrat jiný rozměr. Škoda, nepovedlo se a vše pro nás končí. Byla to dobrá jízda. Z 11. místa (po základní části) jsme ukázali, že máme kvalitní tým, a mrzí nás, že to skončilo takhle. Ale dali jsme do toho všechno," řekl Kelemen.

Jak hrát početní výhody, následně ukázali domácím Třinečtí. Při Kelemenově vyloučení se prosadil pohotově dorážející Růžička a připsal si první gól v play-off.

"Při přesilovce soupeře pět na tři jsme se dostali malinko do problémů, ale ustáli jsme to a následně jsme v naší jediné přesilovce dali gól," pochvaloval si Varaďa.

Hosté pak duel zkušeně kontrolovali a názorně dokumentovali, proč měli podle počtu inkasovaných branek druhou nejlepší defenzivu v základní části extraligy.

Čtyři minuty před koncem se ale přece jen domácím podařilo snížit. Jánošíkovu střelu odraženou od mantinelu pohotově dorazil Kelemen a připsal si devátý gól v play-off. Vyrovnat už ale nedokázali.

"Třinec byl jednoznačně lepší tým a postoupil zaslouženě. Snažili jsme se sérii zdramatizovat, ale bohužel tam, kde jsme šanci měli, tak jsme ji nedokázali využít. Mrzí nás, že to skončilo 4:0, chtěli jsme Třinec více potrápit, ale je to silný tým. Měli jsme daleko náročnější program v play-off a myslím si, že v sérii nás to tam, kde se to lámalo, doběhlo," řekl trenér domácích Radim Rulík.

BK Mladá Boleslav - Oceláři Třinec 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 57. Kelemen (Jánošík, Pláněk) - 10. Dravecký (M. Roman, Hrehorčák), 37. M. Růžička (P. Vrána, Hrňa). Rozhodčí: Šír, Lacina - Lederer, Rampír. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. Diváci: 4200 (vyprodáno). Konečný stav série: 0:4.

Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Pýcha, Pláněk, Jánošík, Fillman, Lintuniemi - D. Šťastný, Bičevskis, Kotala - P. Kousal, O. Najman, Flynn - Kelemen, Fořt, Lunter - J. Stránský, T. Knotek, Eberle. Trenér: Rulík.

Třinec: Kacetl - Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, Adámek, M. Zbořil - M. Růžička, P. Vrána, Daňo - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Nestrašil - Hrňa, Marcinko, Svačina - Chmielewski, M. Roman, Hrehorčák - Dravecký. Trenér: Varaďa.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články