Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Repríza posledního finále startuje. Oplatí Liberec Třinci po dvou letech porážku?

Po dvou letech si to opět rozdají o Masarykův pohár. Reprízu posledního boje o titul v hokejové extralize nabídne finálová série mezi Třincem a Libercem, která odstartuje pod Javorovým vrchem. Oba finalisté si postup zajistili až ve čtvrtek v posledním možném utkání, Oceláři půjdou do bitvy v roli obhájců zlata z roku 2019, kdy vyhráli sérii 4:2. Přímý přenos 1. finále nabídne program ČT sport a web ctsport.cz od 17:40.

Oceláři postoupili potřetí za sebou do finále a mají šanci na zisk třetího titulu. Extraligu vyhráli v letech 2011 a 2019. "Samozřejmě že jsem sledoval i druhou sérii. S trenérem Liberce Patrikem Augustou mám velmi dobrý vztah, působili jsme spolu u reprezentační osmnáctky. Liberec hraje velmi dobře a myslím si, že týmy, které postoupily do finále, to hrozně chtěly. A udělaly všechno pro to, aby tam byly," řekl trenér Ocelářů Václav Varaďa.

Obě mužstva jsou podle jeho slov připravena udělat maximum pro zisk Masarykova poháru. "Určitě se všichni vydají ze všeho a budou bojovat o zlatou medaili, kterou ale může mít jen jeden. Druhý to prostě nedá. Bude to těžký soupeř, který ne nadarmo postoupil přes Spartu. Zasloužil si to," uvedl čtyřiačtyřicetiletý kouč.

Shrnutí napínavého semifinále extraligy nabídl Hokej bez červené – podcast s Robertem Zárubou:

Třinec bude opět hodně spoléhat na elitní formaci a střelce Martina Růžičku, který je s osmi góly v play-off nejlepší. "Je to ohromně těžký soupeř. Už iks let hraje tady v Česku na špici. V play-off jsou většinou ve finále, takže nás čeká velice těžký soupeř. Bude to opět šichta," řekl Růžička.

Bílí Tygři si zahrají sérii o titul počtvrté z posledních pěti dohraných sezon. Poslední krok ale udělali pouze jednou, v roce 2016 porazili letošního semifinálového soka Spartu 4:2 na zápasy a oslavili první mistrovský titul v klubové historii. Liberečtí v semifinále museli až do sedmého zápasu i přesto, že nad Pražany vedli už 3:0 v sérii a čtvrtý zápas hráli doma.

"Hráčům patří obrovský respekt a díky za to, jak to nakonec zvládli. Teď se co nejlépe nachystáme na neděli," prohlásil trenér Patrik Augusta.

Postup si hráči ve čtvrtečním večeru v O2 areně náležitě vychutnali, ale zároveň dali jasně najevo hlad po titulu. "Není to na žádné velké slavení, protože v neděli je další zápas a my se na něj dobře připravíme. Jsme v zápasovém tempu, máme tři dny na to, dát se trochu dohromady. Oba týmy do toho půjdou úplně stejně," řekl kapitán Petr Jelínek.

V podobném duchu hovořil i gólman Petr Kváča. "Musíte porazit každého, pokud chcete vyhrát. I když to asi není rozhodující, bude fér, že oba týmy na tom budou s odpočinkem před finále stejně. Sezona nekončí, jedeme dál," řekl Kváča.

Kurzovým favoritem jsou podle sázkových kanceláří Třinečtí (1,52 : 1), kurz na triumf Liberce se pohybuje kolem hodnoty 2,55 : 1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články