Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Řepík ukončil angažmá ve Slovanu a míří zpět do Sparty

Do známého prostředí libeňské O2 areny se vrátí útočník Michal Řepík. Devětadvacetiletý hráč, který nechybí v nominaci české reprezentace pro nadcházející olympijské hry v Pchjongčchangu, opustil Slovan Bratislava a ve zbytku letošní sezony by měl hrát za Spartu.

Michal Řepík se raduje ze vstřelené branky
zdroj: ČTK/Kamaryt Michal

Slovan, který ztratil šanci postoupit do play-off KHL, uvolnil ze svých služeb už řadu hráčů, a oficiálně potvrdil i Řepíkův odchod. Odchovanec pražského klubu bude proto následovat Jana Buchteleho, jenž stejným směrem zamířil minulý týden.

"Michal se k týmu přidá na sobotním tréninku. V nejbližší době by měly být dotaženy veškeré náležitosti jeho působení ve Spartě," uvedl hráčův zástupce Vladimír Vůjtek mladší. Obnovenou premiéru v dresu celku z hlavního města by si Řepík mohl teoreticky odbýt v nedělním zápase proti vedoucí Plzni.

Řepík hrál za Spartu i v minulé sezoně. Poté, co se hned v jejím úvodu zranil, předčasně skončil v Čeljabinsku a po uzdravení působil v Praze. V té letošní byl druhým nejproduktivnějším hráčem Slovanu, v 51 zápasech nasbíral 23 bodů za dvanáct branek a jedenáct asistencí.

"Sparta měla zájem a oslovila Slovan, jestli by mě nepustil. Já tuhle možnost vítám, protože končit sezonu hned po olympiádě by nebylo příjemné," prohlásil Řepík.

Věří, že společně se staronovými spoluhráči postoupí do play-off. "Ve Slovanu jsem se snažil hrát, jak nejlépe jsem mohl. Totéž platí samozřejmě dál. Hrozně rád bych Spartě pomohl k týmovému úspěchu," dodal.

Řepík je již šestou posilou, kterou Pražané v posledních týdnech získali. Kádr Sparty rozšířili brankář Ján Laco, obránci Zbyněk Michálek, Marek Ďaloga a útočníci Richard Jarůšek s Janem Buchtelem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články