Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Řepík: Nekoukám na to, kolik gólů bych měl dát. Chci pomoct týmu

První trefou v letošním play-off přispěl sparťanský kapitán Michal Řepík k vítězství 5:1 nad Českými Budějovicemi a vedení v semifinálové sérii 2:0 na zápasy. Rodák z Vlašimi byl rád, že ukončil čekání na gól, přestože přiznal, že nehledí na to, kolik branek se od něj očekává. Pochvaluje si, že Pražané hrají jako tým a že se všechny útočné formace dokážou prosadit.

Řepík otevřel skóre v 8. minutě, když ho před brankou našel obránce Adam Polášek. Premiérového zásahu v probíhající vyřazovací části se dočkal v sedmém zápase. "Byl jsem rád, šancí jsem měl spoustu. Nekoukám na to, kolik gólů bych měl dát, ale spíš chci pomoct týmu, a když šance jsou, tak abych něco proměnil. Jsem rád, že už tam něco spadlo," řekl Řepík, který navíc asistoval u třetího zásahu Michala Moravčíka.

Na první pohled jasný výsledek se nerodil lehce. "Nebylo to vůbec jednoduché, obzvlášť v momentu, kdy jsme inkasovali ve třetí třetině. Budějovice vyvinuly tlak, naštěstí jsme dali třetí a vzápětí čtvrtý gól. Pak jsme zápas kontrolovali a přidali jsme ještě jeden v přesilovce pět na tři. Oni se nechávali vylučovat a už to bylo v naší režii," uvedl třiatřicetiletý útočník.

Hru svého celku si pochvaluje. "Od gólmana přes beky po útočníky hrajeme dobře a jako tým, což je v play-off důležité. Je úplně jedno, kdo dá gól. Musíme se obětovat pro tým, aby nám to fungovalo. Abychom něčeho docílili, musíme fungovat jako tým. Zatím se to daří. Beci hrají dobře, gólmani chytají výborně a útočníci dávají góly, když je to potřeba," konstatoval Řepík, jehož tým v úvodním nedělním duelu zdolal Motor 2:1.

U ofenzivy se ještě zastavil. "Máme vyrovnané čtyři pětky a kdokoli může dát gól. Zatím se to daří, což je pro mančaft strašně důležité. Doufám, že se to nezasekne a že takhle pojedeme dál," prohlásil někdejší hráč Floridy Panthers, Slovanu Bratislava nebo Liberce, s nímž v roce 2016 vybojoval právě proti Spartě titul.

Ocenil i Jihočechy. "Musím říct, že hrají dobře v útočném pásmu, agresivně, hodně napadají. Kolikrát nás tam zamkli ve třetině a hráli u nás. Pár chyb jsme udělali, musíme si je rozebrat a odstranit," podotkl Řepík.

Třetí zápas je na programu ve čtvrtek na ledě Motoru. "Bude to náročné, jedou domů. Určitě tam budou chtít vyhrát. Budou možná o trošičku agresivnější, než byli tady. Budou nám chtít vnutit jejich styl hokeje, fanoušci je poženou. Tohle nás tam určitě čeká a musíme se tomu přizpůsobit," zakončil český reprezentant.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články