Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
51. Rally Český Krumlov

Porážky s Hradcem v základní části? Play-off je úplně jiná soutěž, má jasno Růžička

Třinec se v klubové historii čtyřikrát radoval z mistrovského titulu a pokaždé s Martinem Růžičkou v sestavě. Zatímco nejproduktivnější hráč letošního play-off bude s Oceláři usilovat o pátou trofej, Hradec Králové postoupil do extraligového finále poprvé. Podle sedmatřicetiletého útočníka ale nehrozí, že by soupeř mohl mít větší motivaci. Dvě únorové porážky s Mountfieldem dle jeho názoru nic neznamenají. Přímý přenos prvního utkání sledujte v úterý od 16:40 na ČT sport a ČT sport Plus.

"Jsme také připraveni, nažhaveni a těšíme se," řekl Růžička a zároveň pochválil soupeře. "Mají skvělý tým i hráče. Jsou hodně aktivní, živí. Určitě si finále zasloužili."

Obě mužstva už spolu bojovala v únoru o přímou účast ve čtvrtfinále. Oceláři nezískali v únorových vzájemných zápasech ani bod a klesli v závěru základní části, v němž prohráli 12 ze 16 utkání, ze čtvrté až na šestou příčku. Museli proto na rozdíl od Hradce Králové do předkola, ve kterém vyřadili Litvínov.

"Nevyšel nám závěr základní části celkově, těch iks zápasů ke konci. Porážky s Hradcem bych ani neřešil. Play-off je úplně jiná soutěž, o tom jsme se přesvědčili už vícekrát. Soustředíme se na to, jak bychom chtěli hrát a do série vstoupit," pokračoval.

Třinec už vyřadil v play-off dva největší aspiranty na titul – Spartu Praha po výhře 4:2 na zápasy a šampiony základní části Pardubice (4:3). "Každá cesta do finále je těžká. Zažili jsme v minulých letech také série na sedm utkání. Nějak bych neříkal, že šlo o nejobtížnější cestu. Těžká ale byla," konstatoval rodák z Berouna.

I vzhledem ke kvalitě soupeřů, přes které Oceláři přešli, čelil Růžička dotazu, zda jsou ve finále favoritem. "Je to těžké, skončili jsme za nimi. Měli skvělou základní část," upozornil. "Kdo je favoritem, to bych spíše nechal na jiných. Oba týmy jsou velice kvalitní."

Slezané útočili v posledních třech sezonách úspěšně na titul ze druhé pozice, tentokrát ale začali obhajobu až z předkola. Už teď odehráli více utkání než loni za celé play-off. "To bych vůbec neřešil. Je tu finále a sil máme dost," prohlásil Růžička.

Proti Mountfieldu třikrát bez Hudáčka

S Hradcem Králové si ještě v play-off nikdy nezahrál, do jediné vzájemné série kvůli zranění nezasáhl. Oceláři tehdy v roce 2018 prošli přes východočeský klub do finále, které si nyní zahrají už popáté za sebou. "Je to v týmu, v ničem jiném. Hrajeme jeden pro druhého. Snažíme se, aby každý věděl, co má dělat, a to plníme," vysvětlil.

Třinec bude na úvod finále postrádat ofenzivního tahouna Libora Hudáčka (5+4 v play-off), jenž dostal třízápasový trest za zákrok na pardubického útočníka Lukáše Sedláka. "Každý hráč, který vypadne ze sestavy, samozřejmě chybí," zdůraznil Růžička. "Bereme to ale jako fakt a připravujeme se na nadcházející utkání bez něj," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články