Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Polák s Vondráčkem zmrazili Hradec Králové v závěru a vyrovnali sérii

Po úvodním vítězství 3:1 se hokejisté Hradce Králové snažili v sérii předkola play-off proti Karlovým Varům zúročit výhodu domácího ledu i podruhé, ale neuspěli. Kvůli riziku šíření koronaviru jim na tribunách tentokrát nepomáhali fanoušci a hosté i proto loupili po výsledku 3:5. V čase 58:26 rozhodl utkání Vojtěch Polák, na jehož branku navázal při power-play Mountfieldu Tomáš Vondráček. 

Hokejisté Karlových Varů se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Západočeši v touze odčinit pondělní porážku začali skvěle. Flek totiž ve 29. vteřině dostal puk z nulového úhlu s přispěním teče domácího Koukala za záda překvapeného Mazance. Slabší chvilku pak ale domácí brankář odčinil výbornými zákroky při šancích Vondráčka a Osmíka. Vyrovnat mohli Smoleňák a Cibulskis, jenže neuspěli. 

Ve druhé třetině uběhlo jen 76 sekund a bylo vyrovnáno. Jergl se sice po povedené individuální akci nedostal k zakončení a stačil tak jen nahodit puk za branku, nicméně tam se ho zmocnil Perret a při rychlém manévru byl rychlejší než karlovarský gólman Novotný.

Tým Energie hrál následně pár vteřin v pěti proti třem, už v klasické přesilovce ale odskočil puk na modré čáře obránci Graňákovi, a když mu ujížděl Radovan Pavlík, zatáhl za záchrannou brzdu. K nařízenému trestnému střílení se postavil Jergl a přestože se mu nájezd moc nepodařil, Novotným vyražený puk doskákal za brankovou čáru.

Hosté pak měli k dispozici dalších patnáct sekund v pěti proti třem, ale stavem nepohnuli. Po polovině základní hrací doby oslovil Smoleňák v přečíslení tří na dva Klímu, jehož vychytal Novotný. Ve 34. minutě si oba útočníci situaci zopakovali v obráceném gardu, ani Smoleňák však proti Novotnému neuspěl. Naopak. Ve 37. minutě zužitkoval přesilovku Eminger - 2:2.

"Dobře jsme do utkání vstoupili a vedli 1:0. Dlouho jsme to i drželi, pak jsme bohužel udělali dvě chyby. Ale nevzdávali jsme se a měli jsme spoustu příležitostí v přesilovkách. Asi z páté jsme nakonec vyrovnali a do třetí třetiny šli s tím, že chceme dát vítězný gól. Přišlo mi, že u nich ve třetině máme lepší pohyb," řekl karlovarský útočník Václav Skuhravý.

Na konci 42. minuty navíc dostal na chvilku prostor k zakončení hostující kapitán Skuhravý a přesnou střelou k tyči získal svému týmu vedení zpět. Západočeši byli jen o chvilku později blízko dalšímu gólu. Mikúš skvělým manévrem připravil obrovskou šanci pro Beránka, který z prostoru mezi kruhy těsně minul.

V 54. minutě zazvonila bomba Filipa Pavlíka od modré čáry na brankovou konstrukci a v čase 55:25 slavili domácí vyrovnání. Smoleňák po objetí branky vypálil, odražený puk trefil ze vzduchu Koukal a překonal Novotného. Vary sáhly k trenérské výzvě, neboť se jim nepozdával atak na Novotného, jenže neuspěly.

Přesto nakonec mohly slavit. V 59. minutě byl totiž ve správný čas na správném místě dorážející Polák a vrátil hostům vedení. Šest sekund před koncem pak při power-play Mountfieldu dokonal výsledek Vondráček.

"Na to, že se hrálo bez lidí, měl hokej docela tempo. Ale samozřejmě nás mrzí, že diváci u toho být nemohli. Bylo to přesto živé z obou stran, i střídačky žily. Ve výsledku se nemůžeme koukat, jestli je v hale 20 tisíc lidí, nebo nula. Tohle jsou zápasy, které chceme hrát celý rok. A teď je musíme i vyhrát," řekl hradecký kapitán Smoleňák.

Předkolo play-off hokejové extraligy - 2. zápas:

Mountfield Hradec Králové - HC Energie Karlovy Vary 3:5 (0:1, 2:1, 1:3)
Branky a nahrávky:
22. Perret (Jergl), 27. Jergl z trest. střílení, 56. Koukal (Smoleňák) - 1. Flek (Gríger), 37. Eminger (V. Polák, Graňák), 42. Skuhravý (Vondráček), 59. V. Polák (Černoch, Kohout), 60. Vondráček (Graňák). Rozhodčí: Kika, R. Svoboda - Bryška, Špringl. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:1. Bez diváků. Stav série: 1:1.

Hradec Králové: Mazanec - Nedomlel, Eklund, Cibulskis, Čáp, F. Pavlík, Šalda, Šidlík - Smoleňák, Koukal, Dragoun - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Orsava, Cingel, R. Pavlík - M. Chalupa, Lev, R. Pilař. Trenéři: V. Růžička a T. Martinec.

Karlovy Vary: F. Novotný - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, M. Rohan, Eminger, Šafář - Flek, Gríger, T. Rachůnek - Koblasa, T. Mikúš, O. Beránek - Kohout, Černoch, V. Polák - Vondráček, Skuhravý, Osmík. Trenér: Pešout.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články