Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pöpperle se vrací z KHL do Sparty

Praha - Brankář Tomáš Pöpperle se po roce stráveném v Soči v Kontinentální lize vrací do Sparty. Vicemistr světa z roku 2006 podepsal s pražským klubem tříletou smlouvu. Třicetiletý Pöpperle tak ve Spartě doplní dvojici Filip Novotný, Jan Lukáš.

Sport
zdroj: ČT4

"Jsme rádi, že se Tomáš rozhodl pro návrat do Sparty," uvedl sportovní manažer Sparty Patrik Martinec na oficiálních stránkách klubu. "Sparta je pro mě v Čechách klub číslo jedna a o žádném jiném jsem při možnosti návratu z KHL neuvažoval," uvedl Pöpperle, který se rozhodl z Ruska vrátit do extraligy.

Jako sparťanský odchovanec působil v klubu do roku 2005, pak zamířil do Eisbärenu Berlín, se kterým získal titul. Následně se snažil dva roky v zámoří prosadit do NHL, ale převážně chytal na farmě v celku Syracuse Crunch. V dresu Columbusu, který jej draftoval v roce 2005 v pátém kole, dostal v NHL příležitost ve dvou zápasech.

Brankář Sparty Tomáš Pöpperle
zdroj: Petr Eret

Na sezonu 2008/09 se vrátil do Sparty, další ročník pak strávil v Plzni a následující dva roky odchytal opět v dresu Sparty. V ročníku 2012/13 si poprvé vyzkoušel KHL v dresu Lva Praha a pak opět oblékal dres mateřského klubu. Sezona 2013/14 byla jeho statisticky nejlepší v extraligové kariéře.

Ve 44 zápasech měl průměr 1,61 obdržené branky na zápas, úspěšnost zákroků 93,61 procenta a s 11 čistými konty vyrovnal rekord Romana Málka z ročníku 2002/03. Ve 12 duelech play-off pak měl průměr 2,07 gólu na utkání, úspěšnost 91,92 procenta a udržel jednu nulu.

Celkem má v domácí nejvyšší soutěži na kontě 272 utkání, ve kterých si drží průměr 2,21 branky na zápas, úspěšnost 92,57 procenta a zaznamenal 32 čistých kont. V dresu Soči v minulém ročníku odchytal 45 zápasů, měl průměr 2,68 gólu na utkání, úspěšnost 91,2 procenta a připsal si dvě nuly.

V českém národním týmu má na kontě sedm startů a v roce 2006 na mistrovství světa v Rize byl trojkou za Milanem Hniličkou a Adamem Svobodou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články