Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Podezření se nepotvrdilo. Michálek zlomenou čelist nemá a může stále snít o OH

Původní diagnóza, která poukazovala na zlomenou čelist sparťanského obránce Zbyňka Michálka, se ukázala jako lichá. Zkušený bek inkasoval ránu pukem během čtvrtečního extraligového duelu s Libercem a bezprostředně po utkání se nad jeho zdravotním stavem vznášel otazník. Zranění je i tak vážného charakteru, nicméně by nemělo ohrozit případnou účast pětatřicetiletého hráče s bohatými zkušenostmi z NHL na olympijském turnaji v Pchjongčchangu.

Zbyněk Michálek
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Michálek, jenž posílil Spartu v průběhu sezony, sám počítal po střele Dominika Lakatoše s nejhorší variantou. Zlomeninu původně potvrdil i trenér Jaroslav Nedvěd. "Podezření se naštěstí po vyšetření, které hráč absolvoval, nepotvrdilo. A stejně dopadly výsledky vyšetření hlavy ohledně možného otřesu mozku," řekl tiskový mluvčí klubu Tomáš Zetek.

Kdy se bude moci Michálek vrátit na led, zatím není jasné. "Zranění je i tak vážné. Kvůli přeraženým zubům si vyžádá několikanásobnou návštěvu u stomatologa," doplnil Zetek.

Držitel stříbra a bronzu z MS tak může stále doufat, že si po letech 2010 a 2014 zahraje potřetí na olympiádě. K tomu ale kromě uspokojivého zdravotního stavu potřebuje i důvěru reprezentačního kouče Josefa Jandače, který jej sice zařadil do svých úvah v souvislosti s turnajem pod pěti kruhy, ale nikoli jako hráče, jenž by měl ve výběru s jistotou být.

Jindřichohradecký rodák naskočil v dresu celku z hlavního města dosud do 14 zápasů a připsal si deset bodů za dvě branky a osm přihrávek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Liberec
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články