Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Po tragických událostech odložila hokejová extraliga celé páteční kolo

Na tragické události na pražské Filozofické fakultě UK reagují i hokejisté. Nejdříve vedení Sparty požádalo o odložení pátečního zápasu 29. kola extraligy proti Pardubicím a vedení Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH) se nakonec rozhodlo odložit celé kolo.

Sparta – Třinec
zdroj: ČTK autor: Vladimír Pryček

"Vedení hokejové extraligy řeší otázku úpravy zápasového programu nejbližších dní a o případných změnách bude APK LH v návaznosti na výsledky a výstupy aktuálně probíhajícího jednání Vlády ČR informovat," uvedli původně představitelé asociace, kteří se poté rozhodli kolo zrušit.

Zároveň vyjádřili soustrast pozůstalým. "Byť vyjádřená soustrast nemůže zmenšit bolest pozůstalých, projevujeme jim i celé akademické obci nejhlubší účast a zármutek nad dnešními tragickými událostmi," doplnila APK LH.

Sparta bez ohledu na to již na svém webu avizovala, že v pátek hrát proti Pardubicím nechce. "Páteční večer ve vyprodané O2 areně měl být oslavou hokeje a zábavou pro tisíce fanoušků. V tento okamžik však naše myšlenky směřují jen k rodinám a blízkým obětí. Nedovedeme si představit, že zatímco rodiče přišli o své děti, prarodiče o své vnuky a vnučky, přátelé o své kamarády, my se radujeme ze vstřelených branek a získaných bodů," uvedla Sparta.

Podobně se vyjádřili i zástupci dalších klubů. "Hokejové zápasy přinášejí všem zúčastněným především radost a pozitivní emoce ze sportovních výkonů nebo výsledků. Ovšem ve chvíli, kdy je celá naše země šokována ze čtvrteční tragédie, ztrácejí sportovní zápolení na důležitosti," napsali zástupci Liberce.

Po tragické události dnes Slavia také odložila utkání fotbalové Ligy mistryň se St. Pöltenem a výrazně pozměněno bylo vyhlášení novinářské ankety Sportovec roku. Střelec zabil v budově školy v centru Prahy dnes odpoledne 14 lidí, dalších 25 je zraněných. Pachatel je mrtvý. Je to dosud nejtragičtější případ střelby v Česku.

Další extraligové zápasy jsou na programu v úterý 26. prosince.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články