Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Plzeňské eso v klubu zůstane. Kovář bude na západě Čech působit celou sezonu

Reprezentační útočník Jan Kovář bude dres extraligové Plzně, kam se vrátil před dvěma týdny ze zámoří, oblékat minimálně do konce sezony. Původně podepsal jen měsíční kontrakt.

Jan Kovář v dresu Plzně
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

"Jsme moc rádi, že se Honza rozhodl zůstat do konce sezony. Už první zápasy ukázaly, jakým obrovským přínosem pro mužstvo je. Jako hráč dovede pozvednout celý útok i tým," uvedl sportovní manažer Plzně Tomáš Vlasák.

Kovář stihl po návratu ve třech duelech za Plzeň čtyři body za dvě branky a stejný počet asistencí. Indiáni všechny tři duely vyhráli a Kovář v tom prvním v Litvínově rozhodl o výsledku 2:1 po samostatných nájezdech vítězným gólem.

Nastoupil i v odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů proti švédskému celku Skelleftea AIK a na postupové výhře 2:1 po nájezdech se podílel asistencí i rozhodující trefou.

Jaké jsou šance Plzně na postup do finále Ligy mistrů a co musí Západočeši zlepšit? Poslechněte si nový Hokej fokus podcast:

"Nějaké nabídky jsou, asi i budou a budu se rozhodovat. Zatím chci být ale tady, do Vánoc minimálně. A potom se rozhodnu, co dál. Ale trošku jsem teď v hlavě nastavený tak, že bych chtěl, aby to bylo do konce sezony," řekl Kovář už po prvním tréninku s Plzní před dvěma týdny.

Kovář po pěti letech strávených v Magnitogorsku, kam zamířil v roce 2013 po zisku titulu s Plzní, uzavřel v červenci jako nedraftovaný volný hráč roční jednocestnou smlouvu na dva miliony dolarů s New Yorkem Islanders. Ale v přípravě místo v kádru nezískal a klub s ním zrušil kontrakt.

Potom Kovář bojoval o smlouvu na zkoušce na farmě Bostonu v Providence v AHL, kde ve 12 duelech nasbíral deset bodů za čtyři branky a šest asistencí. Účastník pěti mistrovství světa a únorových olympijských her v Pchjongčchangu trénoval i s prvním týmem Bruins, ale smlouvu nakonec nezískal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články