Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Plzeň ukončila výhrou nad Vítkovicemi sérii sedmi porážek

Plzeň - Hokejisté Plzně porazili ve 45. kole extraligy Vítkovice 3:0 a ukončili tak sérii sedmi porážek. Vedoucí tým soutěže po celé utkání svého soupeře přehrával a díky jedné trefě v každé třetině si připsal pátou výhru nad Ostravany za sebou. Brankář Marek Mazanec udržel poprvé v sezoně čisté konto.

Domácí v sestavě postrádali nejlepšího střelce Gulaše, který zamířil do Magnitogorsku, přesto vstoupili do utkání aktivně. Střela nekrytého Kováře z pravého kruhu ale mířila těsně nad Málkovu branku. Hosté se soustředili na pečlivou obranu středního pásma a Indiáni se dlouho těžko prosazovali do šancí.

Radost jim přinesla až 10. minuta, kdy napřáhl od modré čáry Havíř a jeho střela díky clonícím hráčům na brankovišti skončila v síti. Navýšit plzeňské vedení mohl během přesilové hry Straka, Málkem vyraženou ránu Vlasáka ale do odkryté branky nedorazil.

V 15. minutě se připomněla staronová posila domácích Vampola. Po jeho přesně načasované přihrávce na modré čáře se Vlasák proháčkoval až před branku, nedokázal však přehodit Málkův beton. Vítkovičtí poprvé pořádně prověřili gólmana Mazance až po pauze při přesilovce, po příhře Romana zpoza branky ale Huna zblízka neuspěl.

Více ze hry měli stále domácí, Málek ovšem dokázal se štěstím ve 27. minutě zlikvidovat průnik Kováře a zastavil i dorážku Pletky. Poté hosté přečkali dvě početní výhody Plzně a ve 32. minutě mohl vyrovnat rozjetý Bartánus, s jeho bekhendovým zakončením ze strany si Mazanec poradil. Na Málka mířilo o poznání více střeleckých pokusů, ale hostující gólman se  štěstím vkleče chytil dorážku Pletky do odkryté branky. Podruhé ho překonal po objetí branky až důrazný Johnson, jehož trefu na 2:0 musel posvětit videorozhodčí.

Lépe se pohybující Západočeši dobře vstoupili také do závěrečné třetiny. Zakončení St. Pierra z bezprostřední blízkosti ještě Málek kryl, ve 45. minutě při přesilové hře domácích už na bekhendový pokus nekrytého Kováře dosáhnout nemohl. Tříbrankové manko donutilo Vítkovice ke snaze o zkorigování výsledku, Indiáni ale dokázali v poklidu ubránit dvě oslabení v rychlém sledu za sebou. Naopak z mezikruží pálil Straka těsně vedle a na druhé straně si v poslední minutě uchránil čisté konto při střele Káni po přečíslení Mazanec.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih o hlasy utkání Plzeň - Vítkovice

HC Škoda Plzeň - HC Vítkovice Steel 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 10. Havíř (Martin Straka), 37. Johnson (Kašpařík), 45. Jan Kovář (Vampola, Vlasák). Rozhodčí: Pešina, Hradil - Bryška, M. Čech. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 5 547.

Plzeň: Mazanec - Slovák, Jiří Hanzlík, J. Jeřábek, St. Pierre, Havíř, Frolo - Vampola, Martin Straka, Vlasák - Kratěna, Jan Kovář, Pletka - Dvořák, Kašpařík, Johnson - Petruška, Lev, Hollweg. Trenéři: Razým, Michal Straka a Pejchar.

Vítkovice: Málek - Malík, Stehlík, Sloboda, Voráček, Barinka, Kudělka, Štencel, Lučka - Klimek, Strapáč, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Ujčík, Burger, J. Káňa - Bartánus, R. Hruška, Szturc. Trenéři: Oremus a Svozil.

Michal Straka (Plzeň): "Předvedli jsme výborný výkon. Měli jsme dobrý pohyb, vyhrávali jsme osobní souboje, tlačili jsme se do branky a nevypadávali jsme z našeho systému hry. Navíc nás podržel vychytanou nulou Mazanec, přestože Vítkovice tolik šancí neměly. Takový zápas jsme po té neúspěšné sérii potřebovali. Musíme ale pracovat dál a potvrdit dnešní výkon v dalších zápasech. Na atmosféře v kabině se v minulých zápasech promítlo, že pět hráčů před uzávěrkou přestupů nevědělo, na čem je."

Peter Oremus (Vítkovice): "K lepšímu výsledku nám chybělo více šancí. Směrem dopředu jsme nepředvedli absolutně nic. Ofenziva nám vůbec nefungovala, a to byl dnes náš hlavní problém. Měli jsme strašně málo střel. Plzeň vyhrála naprosto zaslouženě. Náš přístup k zápasu měl být lepší. Mrzí nás, že jsme nehráli jako v předcházejících zápasech. To bychom to Plzni dnes více znepříjemnili. Do posledních šesti zápasů se musíme vrátit k hokeji, který nám přinášel body."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články