Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň přišla na tři duely o Lva, Chlubna dostal stopku na dva zápasy

Plzeňský útočník Jakub Lev nesmí hrát tři zápasy za faul ze druhého duelu předkola play-off hokejové extraligy. O dvě utkání přijde další útočník Tomáš Chlubna z Českých Budějovic. Tresty vynesl předseda disciplinární komise Viktor Ujčík.

Jakub Lev směřuje na trestnou lavici
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Třiatřicetiletý Lev v 53. minutě čtvrtečního duelu na ledě Litvínova narazil tvrdě na mantinel domácího obránce Janise Jakse. Za vražení na hrazení byl vyloučen na pět minut a do konce utkání.

Ujčík rozšířil trest o další tři starty. Zkušený útočník Lev, jenž byl v základní části nejlepším střelcem a třetím nejproduktivnějším hráčem Západočechů, už nepomůže Indiánům v předkole bez ohledu na další průběh série. Litvínov v ní i díky poslední výhře 4:1 vede 2:0 na zápasy.

Jednadvacetiletý Chlubna se provinil v úvodu třetí třetiny čtvrtečního zápasu nedovoleným zásahem do hlavy nebo krku. Jeho zákrok na karlovarského beka Joonu Huttulu ale dvojice hlavních sudích Roman Mrkva, Pavel Obadal v utkání vůbec nepotrestala. Jihočeši vedou nad Karlovými Vary v sérii 2:0.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články