Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Pikantní výměna na východě Čech: hradecký Kacetl jde na hostování do Pardubic

Hradec Králové - Extraligový brankář Ondřej Kacetl z Hradce Králové bude měsíc hostovat v Pardubicích. Opačným směrem putuje útočník Michal Bárta. Východočeské kluby o tom informovaly na webových stránkách obou týmů.

Ondřej Kacetl v dresu Hradce Králové
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Kacetl měl být brankářskou jedničkou Mountfieldu, aktuálně však dostává více prostoru Patrik Rybár. Proto zástupci Hradce Králové souhlasili s pardubickou nabídkou na hostování.

"S Ondrou jsme se o tom bavili a po dohodě s ním jsme souhlasili," uvedl generální manažer Aleš Kmoníček. Do Hradce se Kacetl vrátí 21. prosince, takže bude týmu k dispozici na Spenglerově poháru. "Domníváme se, že Ondra potřebuje pravidelně chytat a tuto šanci by měl v Pardubicích dostat," řekl Kmoníček.

V Pardubicích by měl šestadvacetiletý Kacetl vytvořit dvojici s Brandonem Maxwellem. "Chceme ještě více zesílit brankářský post. Ondřej je kvalitním extraligovým brankářem, má ambice a chce se poprat o své místo. Konkurence v našem brankovišti nám může pomoci. Čekají nás těžké zápasy, výkony brankářů budou pro naši úspěšnost v nich stěžejní," řekl generální manažer a hlavní trenér Pavel Rohlík.

Kacetl v této sezoně odchytal devět zápasů, v nichž se třikrát radoval z výhry, s průměrem 2,7 inkasované branky na utkání a úspěšností pod 90 procent. V předešlém ročníku byl odchovanec Znojma jasnou jedničkou Mountfieldu a pomohl klubu k třetímu místu v základní části.

"V rámci extraligy je taková výměna možná pikantní, ale takový je hokej," zmínil Kacetl rivalitu obou východočeských klubů. "Možnost chytat za Pardubice vítám, chci Dynamu pomoci dostat se v tabulce z příček, kam rozhodně nepatří," dodal. Pardubice jsou momentálně předposlední.

Devětadvacetiletý Bárta přišel do Pardubic před sezonou z Mladé Boleslavi, zatím se mu ale příliš nedaří. Ve 23 zápasech vstřelil dvě branky a přidal dvě asistence. O zlepšení se bude snažit v rodném městě.

"Pro něj může být návrat na domácí led tím správným impulzem, aby se dostal do herní pohody pro zbývající část sezony," řekl Rohlík. Podobně to vidí i v Hradci. "Michal byl jedním z mála hráčů, kteří byli v rámci extraligy nabídnuti na trejd a o kterého trenéři na měsíční hostování projevili zájem. Doufám, že působení u nás bude pro obě strany prospěšné a Michal nám pomůže v následujícím měsíci zvýšit produktivitu," uvedl Kmoníček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články