Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Pardubicím se vzdálilo předkolo, Zlínu podlehly 1:2

Pardubice - Hokejisté Zlína zvítězili ve 45. kole extraligy na ledě Pardubic 2:1 a na sedmém místě tabulky se přiblížili šesté Olomouci na rozdíl pěti bodů. Dynamo se v první třetině dostalo do vedení a těsný náskok drželo až do 43. minuty. Zlín pak ale dvěma brankami během tří minut, na kterých se vždy podílel útočník Roman Vlach, otočil stav a tříbodovou výhru už nepustil.

Utkání Pardubice - Zlín
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Od začátku utkání se zdálo, že po reprezentační pauze mají více odhodlání domácí. Po minutě si najel před Kašika Nahodil, ale se zakončením zbytečně otálel. Hned na to si Dynamo vysloužilo přesilovku, ve které mu však scházela střelba. Další minuty se pak hrálo bez přerušení, ale také bez větší šance. Maxwell si poprvé zachytal až po deseti minutách, když nadvakrát krotil ránu Matějíčka.

K první brance zápasu tak vedla ojedinělá šance. Moňa v 15. minutě připravil pozici pro Šedu, který se ranou z mezikruží nemýlil. Zlín mohl srovnat na přelomu první a druhé třetiny, ovšem během 47 vteřin přesilovky pět na tři, kterou přerušila přestávka, vyprodukoval jedinou šanci Říčky. A ten zblízka mířil jen do Maxwellových betonů.

Se stavem nepohnula ani další početní výhoda hostů, kteří se při této herní situaci dosud spíše trápili. Více než před brankami se i nadále bojovalo ve středu kluziště. Z klidného průběhu vybočila a diváky probudila až nenápadná střela Říčky, která zazvonila na tyč za překvapeným gólmanem Dynama. Zlín si udržoval střeleckou převahu, ale po dvě třetiny ji nedokázal vyjádřit gólem.

Dosavadní pořádky se začaly měnit se začátkem třetí třetiny. Zlín se na čtvrtý pokus prosadil v přesilové hře, když Vlach trefil naprosto přesně mezeru u bližší tyče. Uběhly sotva tři minuty a po Urbancově tečované střele hosté vedli. Dynamo mohlo okamžitě odpovědět, jenže Nahodilovu střelu zastavilo břevno. Za chvíli unikl zlínské obraně Moňa, ovšem v dobré pozici přestřelil.

Zlín těsné vedení bránil dobře a v závěrečné pětiminutovce nepustil soupeře do blízkosti Kašíka. Pardubice postupně propadaly do křeče, což nezměnila ani přesilová hra, během které domácí ani jednou nedostali puk až k brance. Až v závěrečných vteřinách se kotouč "motal" před Kašíkem, nicméně vyrovnat se domácím nepodařilo.

Dynamo Pardubice - PSG Zlín 1:2 (1:0, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 15. M. Šeda (Moňa, Nahodil) - 43. Roman Vlach (Kotvan, Marušák), 46. Urbanec (Roman Vlach, T. Sýkora). Rozhodčí: Hradil, R. Svoboda - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:2, navíc Orsava (Pardubice) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 6607.

Pardubice: Maxwell - Ščotka, Čáslava, Štajnoch, L. Havlík, Bokroš, M. Šeda - P. Sýkora, Redenbach, Poulíček - Moňa, Nahodil, Orsava - Rapáč, Tomášek, Marcinko - M. Beran, Kaut, Moučka. Trenéři: Draisaitl a Potajčuk.

Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Řezníček, Urbanec - Bukarts, P. Holík, Říčka - Ondráček, Cibák, Maruna - T. Sýkora, Roman Vlach, O. Veselý - Čachotský, D. Šťastný, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články