Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Pardubice přivítaly hvězdné posily. Budeme mířit úplně nejvýš, slibuje Radil

Několik stovek fanoušků dnes přišlo v Pardubicích přivítat šestici hvězdných posil, které by Dynamu měly v nadcházejícím ročníku pomoct k výraznému úspěchu. Východočeši před jubilejní stou sezonou v klubové historii značně posilují a měli by patřit k hlavním favoritům extraligy.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejové Pardubice přivítaly posily

"Vážíme si, že jste se na nás přišli v takovém počtu podívat. Snad tuhle důvěru splatíme," citoval brankáře Romana Willa web iSport.cz. Vedle reprezentačního gólmana Dynamo natěšeným fanouškům oficiálně představilo i obránce Davida Musila, Petera Čerešňáka, Tomáše Dvořáka a útočníky Lukáše Radila s Tomášem Hykou.

Jednatřicetiletý reprezentant Radil se po sedmi letech vrátil do Pardubic, v jejichž dresu získal dva domácí tituly. "Jsem na to strašně natěšený a zvědavý. Samozřejmě se těším na plnou halu, fanoušci tu jsou fantastičtí. Když jsem se rozhodoval o návratu, tak jsem ani o jiném klubu nepřemýšlel. Znám město, prostředí. Ale na druhou stranu to možná bude o to těžší," prohlásil Radil.

Účastník olympijských her v Pchjongčchangu 2018 a dvou světových šampionátů si dobře uvědomuje, že Pardubice budou v nadcházející sezoně patřit mezi favority. "Podle sestavy je vidět, že budeme mířit úplně nejvýše. Žádný pohár ale nikdy nevyhrála jména na papíře. Potenciál musíme ukázat na ledě. Samozřejmě, že to nebude jednoduché. Budeme se ale snažit dosáhnout na co nejlepší výsledek," dodal Radil.

Všechny posily od majitele klubu Petra Dědka symbolicky převzali červeno-bílý dres, který budou v nadcházející sezoně nosit. Původně mezi nimi měl být i útočník Lukáš Sedlák, jenž se ale následně dohodl na spolupráci s Coloradem a pokusí se opět prosadit v NHL.

"Není nic tajného, že ještě jednoho centra potřebujeme. Ale netlačíme na to. Určitě chceme českého hráče, chceme jít našemu hokeji příkladem. Musíme najít někoho, kdo nám tam zapadne," řekl Dědek.

Pardubice v uplynulé sezoně nečekaně vypadly ve čtvrtfinále, když nestačily na České Budějovice. V nadcházejících měsících budou pod vedením nového trenéra Radima Rulíka pracovat na tom, aby uspěly výrazněji.

"Titul se koupit nedá, to všichni víme. Jsme pokorní, trenéři udělají maximum, aby se dal tým dohromady, hráči udělají maximum, aby všechno fungovalo. O tohle pak vždycky jde, když odvedete maximum a věříte, tak úspěchy postupně přijdou," dodal Dědek pro iSport.cz.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články