Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Olomouc dobyla Třinec na nájezdy a slaví pátou výhru v řadě

Hanákům se na konci kalendářního roku daří, po výhře v Třinci 4:3 na samostatné nájezdy se drží na páté příčce a na čtvrté Oceláře ztrácí jen čtyři body. Slezané přitom v zápase zvládli obrat z 0:1 až na 3:1, ale Knotek a Jaroměřský zařídili prodloužení. V nastavení se však nikdo neprosadil a nájezdy pak rozhodl Vlach.

Utkání Třinec - Olomouc
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

"Těžko říct, kde se to v nás vzalo. Šlapeme jako tým, sedly si lajny a víme, co od koho čekat. Také jsme silní v hlavách a věřili jsme i za nepříznivého stavu, že jsme schopni vyrovnat a vyhrát. Nesmíme ale zpychnout a myslet si, že to půjde samo. To ale ani trenéři nedovolí. Musíme makat dál a být pokorní," uvedl Jan Knotek, kapitán Olomouce, která uspěla i přes absenci pěti beků. "Trošku chyběla rozvážnost, zkušenost, ale kluci se s tím poprali a odehráli dobré utkání," dodal.

Třinec musel brzy dohánět ztrátu. V páté minutě ztratila čtvrtá řada domácích při přechodu do útoku puk, Knotek krásným křížným pasem přes střední pásmo rychle otočil hru na rozjetého Jergla, který se trefil z pravého kruhu ke vzdálenější tyči. Oceláři v minulém vzájemném utkání neskórovali a složitě překonávali obranný val soupeře, ale tentokráte s ním neměli problém. Hrozila hlavně jejich elitní formace, jenže Rákos i dvakrát Růžička zblízka neuspěli.

Domácí se dočkali na přelomu první a prostřední třetiny, kdy překlopili třemi góly skóre. Vyrovnal Krajíček, před kterým se při zavážení puku z vlastního do útočného pásma rozevřela obrana a krásnou akci zakončil přesně do růžku. Druhý zásah přidal Irgl tečí Musilovy střely a efektivní pasáž završil v oslabení Doudera. Třineckého beka uvolnil krásně Marcinko, který u mantinelu na sebe navázal dva protihráče.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Olomouc

Olomouc se ale i s přispěním hlavního rozhodčího rychle dostala zpátky na dostřel. Sudího zasáhl u zadního hrazení puk do brusle, zmocnil se ho Knotek a rychlým manévrem zasunul puk zpoza branky za překvapeného Hamerlíka.

"Měli jsme puk pod kontrolou a automaticky jsem ho sledoval na levou stranu. Když se ale nic nedělo, říkal jsem si, že to asi bude průser. A už jsem se nestihl vrátit. Smůla. Ale rozhodčí je součást hry. Na to se nemůžeme vymlouvat," komentoval situaci třinecký brankář. Dvougólový náskok mohl domácím vrátit Růžička, ale po dalším skvostném pasu Marcinka nepřekonal Konráda.

Ocelářům v utkání nefungovaly přesilové hry, ve zbytku druhé třetiny nepotrestali další tři fauly, navíc po chybě Růžičky mohl Strapáč vyrovnat, ale zblízka přestřelil. K hostům se ale krátce po přestávce opět přiklonilo štěstí na odraz. Střelu Jaroměřského od modré čáry si srazil do vlastní sítě Musil.

"Puk jsem viděl, šel mi na nohu. Ale je třeba říct že naši obránci zblokují kvanta střel a něco takového se stane," řekl Hamerlík k další nestandardní situaci, které Třinec připravily o náskok. "Hlavně byla škoda gólu ve druhé třetině, protože jsme byli na koni a oni neměli nic. Z ničeho se dostali zpátky do zápasu. Je to smůla a dneska se to tak sešlo. Doufám, že se nám to vrátí v dalším zápase," dodal.

S Třincem mohlo být ještě hůře, Herman však trefil ze sólového úniku pouze tyč. Olomouc cítila šanci na pátou výhru v řadě. Z předbrankového prostoru se ale Holec dvakrát neprosadil. A v přesilové hře tečovaná střela Staňka skákala v brankovišti, odkud ji před Vlachem odpálil pryč Doudera. V prodloužení měl největší šanci Růžička, i přes faul Jaroměřského se dostal k zakončení, jenže Konrád jeho bekhendový blafák betonem vykryl.

Domácí kanonýr se dožadoval trestného střílení, místo toho ale obdržel osobní trest za nesportovní chování a do rozstřelu nemohl naskočit. Oceláři ho odstartovali skvěle, hned úvodní nájezd proměnil Polanský. Hosté kontrovali ve čtvrté sérii Sundherem, který se trefil nad lapačku Hamerlíka. Do stejného místa pak zamířil v páté sérii i Vlach.

HC Oceláři Třinec - HC Olomouc 3:4 po sam. nájezdech (1:1, 2:1, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 19. Krajíček (Martin Růžička), 21. Irgl (D. Musil, Cienciala), 24. M. Doudera (Marcinko, Adamský) - 5. Jergl (J. Knotek, Ondrušek), 27. J. Knotek, 42. Jaroměřský (Jergl, Herman), rozhodující sam. nájezd Roman Vlach. Rozhodčí: Hejduk, Kubičík - Ganger, Lederer. Vyloučení: 3:7, navíc Martin Růžička (Třinec) 10 min. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 5200 (vyprodáno).

Třinec: Hamerlík - Krajíček, M. Doudera, D. Musil, Linhart, Jank, Adámek, Roth - Martin Růžička, Marcinko, Rákos - Irgl, Mikulík, Cienciala - Dravecký, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.

Olomouc: Konrád - Staněk, Jaroměřský, Rutar, Ondrušek, Dujsík, Čáp - Eberle, J. Knotek, Laš - J. Káňa II (24. Sundher), Roman Vlach, Burian - Ostřížek, B. Mráz, Strapáč - Jergl, Herman, Holec. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.

Hlasy trenérů:

Václav Varaďa (Třinec): "Jsme zklamaní z konečného výsledku. Bod je málo z utkání, které kluci odehráli slušně. Ve dvou třetinách jsme měli spoustu šancí a je škoda, že jsme neodskočili více než na 3:1. Dostali jsme také smolné góly. Druhý z odrazu rozhodčího a třetí jsme si srazili sami do víka. Ve třetí třetině jsme i se štěstím ubránili jejich přesilové hry a v závěru prodloužení jsme měli náznak trestného střílení, které ale rozhodčí neodpískal. Viděl jsem to jako jednoznačnou záležitost, z prostředku hřiště jel Martin Růžička sám na bránu a dostal sekyru."

Jan Tomajko (Olomouc): "V první třetině do toho Třinec vletěl a výborně napadal. Měli jsme s tím v obranném pásmu problémy, ale vytěžili jsme gól z protiútoku. Po vyrovnání domácích jsme měli ve druhé třetině trochu méně ze hry, ale ve třetí části jsme ji srovnali a vypracovali si ještě i další šance. Rozhodli jsme v nájezdech; pro nás to jsou zlaté body, protože nám chybí spousta hráčů. Jsme maximálně spokojeni."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články