Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Okál s Honejskem řádili v prázdné aréně a zajistili Zlínu srovnání série

V pondělí kousali v Olomouci porážku 1:5, o den později si hokejisté Zlína spravili chuť. Na hanáckém ledě zvítězili 3:1 a v předkole play-off vyrovnali stav série. Úspěch Beranů režírovala dvojice Zdeněk Okál - Antonín Honejsek, jež se podepsala pod všechny góly. Tomáš Dujsík dal sice ve druhé třetině domácím, které vzhledem k riziku šíření koronaviru nehnali kupředu fanoušci, naději, ale hostujícího brankáře Libora Kašíka už nikdo překonat nedokázal.

Utkání Olomouc - Zlín
zdroj: ČTK autor: Svoboda Jaroslav

Série by měla pokračovat ve čtvrtek a v pátek ve Zlíně, ale o dalším osudu play-off budou zástupci svazu a klubů jednat ve středu.

Hráči se až krátce před utkáním dozvěděli, že se bude hrát. "Doufám, že to nebyl poslední zápas v sezoně. Situace je teď taková v celém světě a bohužel to tak dopadlo. Nedělal bych z toho velkou vědu. Jsme profesionálové a podle toho se musíme chovat," řekl zlínský útočník Okál.

"Je to smutný příběh, k hokeji prostě patří emoce. A diváci je přinášejí. Klidně ať řvou negativně, ale ať jsou na zimáku. Včera jsme se bavili, že přišlo jen 4200 diváků. Jak bychom za to byli dnes rádi," řekl trenér Olomouce Zdeněk Moták.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 2. utkání předkola play-off Olomouc – Zlín

Berani začali oproti předchozímu měření sil mnohem aktivněji a v 7. minutě mohl Dufek otevřít skóre z mezikruží. O pět minut později zakončoval přes blokujícího obránce Řezníček, ale také s jeho pokusem si Konrád poradil.

Zlín potom dostal k dispozici téměř dvě minuty trvající přesilovou hru pěti proti třem, jenže ji nesehrál dobře a Konráda ohrozil jen střelami z větší vzdálenosti. Přesto se dostal do vedení, když tři minuty před koncem první části dorazil vlastní nahození za Konrádova záda Okál.

Zhruba minutovou dvojnásobnou početní výhodu měli hosté také na začátku druhé třetiny. Stejně jako v prvním dějství však Konráda pořádně neohrozili. K nebezpečné dorážce se dostali až při klasické pokračující přesilovce, ale Ondráček netrefil odkrytou část branky.

První polovina druhé části byla značně rozkouskovaná. Přesně v polovině zápasu se ovšem z nenápadné akce prosadil olomoucký obránce Dujsík, který při signalizovaném vyloučení hostů poslal do sítě zblokované Švrčkovo nahození. Olomouc měla poté více ze hry a Kašík se musel rychle přesouvat proti zakončení Musila a střele Olesze. Obě situace zvládl.

Po třiceti vteřinách třetího dějství vykopl Nahodilův pokus pozorný Kašík. V přesilové hře Olomouce zlínský gólman ztratil puk z dohledu a Klimek zamířil těsně vedle prázdné "klece".

Ve 47. minutě Zlín využil drobného zaváhání domácích a z brejkové situace vstřelil důležitou druhou branku. Šlahař se při přečíslení dvou proti jednomu neunáhlil a nabídl puk volnému Honejskovi, který prostřelil Konráda mezi tělem a rukou.

Deset minut před koncem navíc hosté zvýšili na 3:1. Úspěšným střelcem se v přesilové hře stal podruhé v zápase Okál. Trenéři domácích ještě využili možnost zkontrolovat situaci na videu, ale rozhodčí gól uznali.

Olomouc se mohla vrátit do střetnutí o dvě minuty později díky Irglovi, jenže domácí střelec trefil v dobré pozici pouze tyč. Olomouc pak otevřela hru a brankář Konrád se musel blýsknout několika dobrými zákroky.

"Největší překážkou k vítězství byla vyloučení, měli jsme jich hodně. Nechali jsme se strhnout pozměněnou hrou Zlína, více napadali. Sice jsme to trochu čekali, ale i tak jsme se nechali vyprovokovat. Z toho pramenila jejich převaha," prohlásil obránce Olomouce Tomáš Dujsík.

Předkolo play-off hokejové extraligy - 2. zápas:

HC Olomouc - PSG Berani Zlín 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky:
30. Dujsík (Švrček, J. Knotek) - 17. Okál (Honejsek), 47. Honejsek (Šlahař, Ferenc), 50. Okál (Honejsek, Ferenc). Rozhodčí: Jeřábek, Kubičík - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. Bez diváků. Stav série: 1:1.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Ondrušek, Dujsík, Švrček, Jaroměřský, Vyrůbalík - P. Musil, Nahodil, Klimek - Irgl, J. Káňa, Burian - Olesz, J. Knotek, Ostřížek - Skladaný, Kolouch, V. Tomeček. Trenér: Moták.

Zlín: Kašík - D. Nosek, Žižka, Řezníček, Buchta, Freibergs, Gazda, Ferenc - J. Ondráček, Fořt, Köhler - Honejsek, Kubiš, Popelka - Dufek, Claireaux, Šlahař - P. Sedláček, Herman, Okál. Trenér: Svoboda.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články