Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Odepisuje už nás hodně lidí, myslí si Machovský, jenž Spartě pomohl prodloužit sezonu

Naskočil do série s přehledem. Bezchybný výkon brankáře Matěje Machovského byl základem pro úspěch hokejistů Sparty na ledě Liberce, kde Pražané odmítli vyřazení již po čtvrtém utkání semifinálové série. Po výhře 5:0, k níž přispěl sedmadvacetiletý gólman 29 zákroky, snížili hosté na 1:3. Sám Machovský mohl oslavit druhou vychytanou nulu v kariéře v extraligovém play-off.

Matěj Machovský
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Balancování nad propastí za stavu 0:3 v sérii bylo pro Pražany zásadní zvládnout především v hlavě. "Myslím, že už nás odepisuje hodně lidí... Ono to samozřejmě není nic lehkého takový stav otočit, ale my se musíme připravit na každý zápas jako na tento, na tom pak můžeme stavět," řekl Machovský.

Za úvodní dvě třetiny mířilo mezi tyčky jím střežené branky jen 13 střel, ve třetí dvacetiminutovce jich ale bylo 16. "Někdy to tak bývá. Hráli jsme dobře, ale pak, když jsme začali dělat nějaké fauly, Liberec z toho začal těžit a z toho pak vyplynuly i ty střely. Nedělal bych z toho vědu, ale těch oslabení se musíme vyvarovat a bude to lepší," prohlásil Machovský.

Jeho týmu vyšel nástup do utkání. Po první třetině vedli sparťané 3:0. Měli se však na pozoru, ve středu ztratili třetí utkání i přes vedení 2:0. "Myslím, že pro nás byla hodně důležitá druhá třetina, kde jsme hráli pár oslabení, ale nepustili jsme domácí na dostřel, aby snížili, jak se to stalo včera. Pak když jsme dali ještě hned na začátku třetí třetiny gól, bylo to ještě lepší a všem se hrálo dobře," uvedl Machovský.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 4. semifinále Liberec - Sparta

Přiznal, že pro něho nebylo nic lehkého naskočit do série poté, co úvodní dva zápasy nechytal. Ve středu se dostal do branky po měsíční odmlce. "Všechno se to tak semlelo, když Saša (Salák) začal rodit a nevědělo se, kdy přijede zpátky. Člověk se nachystá a doufá, že ho trefí něco navíc," pochvaloval si Machovský.

Že měl ale přednost Salák a on jakožto týmová jednička Sparty v sezoně zůstával jen na střídačce, bral s nadhledem. "Je to pořád týmový sport. Někdy vás plácají všichni po zádech, jindy ne. Saša měl výbornou formu a myslím, že logicky z toho plynulo, že bude chytat. Jsem jen rád, že jsem se dostal do branky a pomohl jsem týmu," řekl Machovský.

Sparta i on sám mohli jednoznačnou výhrou nabrat alespoň určitou porci sebevědomí. "Úplně bych to nehrotil. Důležité pro nás je hlavně to, že jsme vyhráli. Musíme se poučit z toho, co jsme udělali špatně, vzít si to dobré a jít zase dál. V play-off je úplně jedno, zda jsme vyhráli 1:0, 5:4 nebo v prodloužení. Musíme vyhrát zase ten další zápas a na tom stavět dál," uzavřel Machovský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články