Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Oba zápasy jsme byli lepší, tentokrát nám ale přálo i štěstí, pochvaloval si po výhře Hyka

Jednu branku dal, na druhou nahrál. Tomáš Hyka se stal jednou z klíčových postav při výhře Pardubic v Třinci 2:0 a srovnání semifinálové série extraligy na 2:2. Člen elitní formace Východočechů si po utkání pochvaloval, že jeho tým pokračoval ve výkonu ze čtvrtečního zápasu a tentokrát se k němu přiklonilo i štěstí v koncovce.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 4. semifinále Třinec – Pardubice

"Hráli jsme hru jako minulý zápas. Věřili jsme tomu. Šli jsme více do brány, štěstí se k nám přiklonilo a zaslouženě jsme vyhráli," pochvaloval si Hyka. "Věděli jsme, že to bude o jednom gólu, o jedné chybě. Ale jak říkám, hráli jsme stejně a ještě jsme trošku přidali. Ve čtvrtek jsme štěstí neměli a tentokrát se k nám přiklonilo," řekl.

Pardubičtí hokejisté dokázali v předešlých dvou zápasech vstřelit jen jeden gól, hráči si proto uvědomovali, že se v koncovce musí zlepšit. Řadu šancí měl i sám Hyka. "Člověk byl trošku frustrovaný, ale je to play-off a musíme furt věřit. Pak se nám to odrazilo a vyhráli jsme," uvedl třicetiletý útočník.

Bezbrankový stav tentokrát vydržel až do třetí třetiny. Jako první se prosadil ve 44. minutě Lukáš Sedlák, u jehož branky si Hyka připsal asistenci. Oba týmy si dávaly pozor, aby nechybovaly. "Je to o tom, kdo je více mentálně odolnější. O tom je play-off. Dnes jsme ukázali, že tomu věříme víc. Po oba zápasy jsme měli lepší pohyb a věřím, že to bude stejné i u nás doma," přál si Hyka, který výsledek zpečetil při hře soupeře bez brankáře.

Velkou zásluhu na pardubickém vítězství měl brankář Roman Will, jenž si připsal 30 zákroků a podruhé v play-off udržel čisté konto. "Roman ukazuje skvělé výkony nejen v play-off, ale i v základní části. Vždycky to začíná od gólmana, dnes nás skvěle podržel. Od toho ho tady ale máme," podotkl s úsměvem Hyka.

Východočeši si zároveň dobře uvědomovali, že případná porážka by jim hodně zkomplikovala situaci. Oceláři mohli být výhru od postupu do finále. Takhle je stav série nerozhodný.

"Je hodně důležité, že jsme sérii vyrovnali. Hraje se od nuly, teď budeme doma a musíme to využít. Dva zápasy jsme byli lepší, měli jsme lepší pohyb, ale udělali jsme včera dvě chyby, které rozhodly. Musíme hrát furt stejně," burcoval odchovanec Mladé Boleslavi.

Semifinále bude pokračovat v Pardubicích na velikonoční pondělí a Hyka očekává, že zápas bude podobný. "Bude úplně stejný jako předešlé čtyři zápasy. Urputný, hodně soubojů. Musíme se cpát do brány a zase to bude o jedné chybě," dodal Hyka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články