Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Motor nepřestává zbrojit před náročnou sezonou. Na jih Čech míří reprezentant Hrachovina

České Budějovice dál posilují kádr pro novou extraligovou sezonu, která bude na rozdíl od nedávno skončeného ročníku sestupová. Po příchodech v osobách Milana Gulaše nebo Lukáše Pecha vyztuží sestavu Motoru reprezentační brankář Dominik Hrachovina, který působil ve finské Tappaře Tampere. Naopak další gólman Marek Čiliak v klubu končí.

Brankář Dominik Hrachovina kryje šanci Finů
zdroj: ČTK/LEHTIKUVA autor: Vesa Moilanen

Hrachovina podepsal v novém působišti roční smlouvu. Čiliak sice loni po příchodu z Komety podepsal na jihu Čech tříletý kontrakt, ale nedařilo se mu podle představ. Vedení klubu využilo klauzule ve smlouvě a dohodlo se s ním na ukončení angažmá.

Šestadvacetiletý odchovanec Komety Brno Hrachovina se do svého dlouholetého působiště Tappary vrátil loni po dvou letech a měl za sebou vydařené premiérové angažmá v extralize v Liberci, kam přišel v listopadu 2019. Dostal ale v Tappaře tentokrát šanci jen v 17 zápasech v základní části, v nichž měl průměr 3,11 obdržené branky na zápas, úspěšnost zákroků 86,28 procenta a jednou udržel čisté konto. V play-off se objevil jen v části jednoho utkání proti IFK Helsinky, ze 14 střel jednou inkasoval.

Co čekat od Motoru v nové sezoně oproti té předchozí? Poslechněte si Hokej bez červené – podcast s Robertem Zárubou:

"Letos měl ve Finsku špatnou sezonu. Věříme, že my jako klub mu pomůžeme se vrátit k výkonům, které předváděl v předchozím ročníku v Liberci, a on pomůže nám a bude plnit roli jednoznačné jedničky a zařadí se opět mezi nejlepší brankáře extraligy," řekl asistent trenéra Patrik Martinec.

Hrachovina už hájil barvy Tappary v letech 2011 až 2018, tehdy tam slavil dvakrát titul a před třemi roky stříbro. Krátce působil i v Hämeenlinně. V ročníku 2018/2019 působil Hrachovina v KHL v Barysu Astana (nynějším Nur-Sultanu).

Další sezonu začal ve švýcarském klubu Ambri-Piotta a následně odešel do Liberce, v jehož dresu ovládl statistiky extraligy s průměrem 1,95 a s úspěšností zákroků 92,65 procenta. Udržel také z 35 zápasů třikrát čisté konto. Účastník mistrovství světa v Dánsku 2018 má na kontě dva zápasy v české reprezentaci.

Čiliak měl patřit k hlavním oporám nováčka, který se po sedmi letech vrátil mezi elitu. Ve výjimečně nesestupové sezoně kvůli dopadům pandemie koronaviru ale v dresu posledního celku tabulky měl ve 23 zápasech průměr 4,22 obdržené branky na zápas a úspěšnost 86,69 procenta. V extralize Čiliak získal s Kometou tituly v letech 2017 a 2018 a také stříbro (2014) a bronz (2015). Krátce působil i ve Zlíně.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články