Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mladou Boleslav povede do nové sezony jako kapitán Klepiš

Praha - S novým kapitánem půjdou do sezony hokejisté Mladé Boleslavi. Jakub Klepiš převzal roli po jiném zkušeném útočníkovi Davidu Výborném, který ukončil kariéru a přesunul se z ledu do funkce sportovního manažera. Mistr světa z roku 2010 věří, že Středočeši mohou v sezoně opět pomýšlet vysoko. 

Jakub Klepiš
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Už mi to bylo oznámeno loni, že trenéři pan Výborný s panem Jelínkem chtějí, abych byl po Davidovi kapitánem já. David je a byl jen jeden, takže nahradit ho nejde. Moc tahle přirovnání nemám rád, ale budu se snažit pomoci celému týmu v jakékoliv roli a jít příkladem na ledě i mimo led," řekl Klepiš.

Marně lovil v paměti, zda někdy v kariéře funkci kapitána zastával. "Možná na chvíli někdy ve čtvrté nebo páté třídě... Budu se muset podívat na internet, komu se podává ruka jako prvnímu. Jestli čárovému rozhodčímu, nebo hlavnímu. Abych pak neměl nějaké problémy," smál se Klepiš.

Větší zodpovědnost za tým než v minulosti cítí ale bez ohledu na velké "C" na dresu. "Mám už věk na to, abych to bral jinak než ti mladší kluci. Když jste mladší, koukáte na jiné věci a ty prohry vás třeba zase až tak nemrzí. Ale čím jsme starší, jde vám více o tým než o individuální statistiky a podobné věci. Takže ty prohry mě určitě budou mrzet více," uvedl Klepiš.

Radost hokejistů Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Další povedenou sezonu po historické čtvrté příčce z minulého ročníku vyhlíží i přesto, že mužstvo trochu nečekaně opustil brankář David Rittich. Jeden z hlavních strůjců úspěšného tažení minulou sezonou podepsal v červnu smlouvu s Calgary a bude usilovat o svou šanci v NHL.

"Byl to trošku šok. Počítali jsme s ním a věřili mu, protože odváděl parádní výkony. Díky němu jsme došli tam, kam jsme došli. Přišel Honza Lukáš, kterého znám ze Lva Praha, a také Fin Tuomas Tarkki. Na tréninku se jeví slušně, uvidíme v zápasech," řekl Klepiš.

Věří, že je tým opět o něco silnější. "Ale bude záležet na nás. Jak to všechno poskládáme a jak se všechno sejde. Když do toho dáme všechno a budeme hrát, jak máme, tak můžeme naplnit svůj cíl. A tím je jít co nejvýše," uvedl Klepiš.

Za skvělou prověrku považuje Ligu mistrů, do níž dnes vstoupí jeho celek na ledě běloruského týmu Junosť Minsk. "Všichni se na to těšíme. Je to něco nového a můžeme se porovnat zase s jinými zeměmi. Každý hraje jiný styl hokeje a o to zajímavější to bude. My se budeme prát o to, abychom došli co nejdále," řekl Klepiš.

"Kdybychom to vnímali jinak, byli bychom za nazdárky. Věřím, že to bude výhoda i pro start extraligy. Protože když jedete jen tu letní přípravu, je to dlouhé a kolikrát je to už na palici, jak je to pořád to samé. I když tam jsou nějaké přáteláky," řekl Klepiš.

Dvaatřicetiletý útočník připustil, že reprezentace, v níž byl naposledy loni na MS, už pro něho není motivací. "Myslím, že můj čas v reprezentaci už vypršel. Bylo to vidět i teď - jsou tam mladí kluci, kteří hrají trochu jiný styl hokeje než já. I kdybych dostal pozvánku, tak bych ji asi odmítl. Už mám trošku jiné priority," řekl Klepiš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články