Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mladá Boleslav vsadí na Kašpara. K Bruslařům míří po konci v Litvínově

Nové angažmá našel vcelku rychle. Hokejový útočník Lukáš Kašpar posílí Mladou Boleslav, která bude po předloňském návratu z KHL jeho třetím klubem v extralize. S mistrem světa z roku 2010 minulý týden předčasně ukončil smlouvu Litvínov.

Lukáš Kašpar (uprostřed) se raduje společně s dalšími hráči Litvínova
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

"Jsme rádi, že jsme se s Lukášem domluvili na působení v našem klubu. Do závěru sezony jsme potřebovali přivést někoho ostříleného. Hodně se snažíme sázet na mládí, ale dobře víme, že play-off často rozhodují spíš právě ty zkušenosti," řekl asistent sportovního ředitele Václav Nedorost.

Kašpar se do mateřského Litvínova vrátil v listopadu 2018 z Komety Brno. V této sezoně si ve 34 zápasech připsal 17 bodů za osm branek a devět asistencí. Nyní si vyzkouší třetí extraligové angažmá, v domácí nejvyšší soutěži má na kontě 134 utkání a 60 bodů (28+32).

"Lukáš by nám měl pomoct v přesilovkách, ale třeba taky v nájezdech - v obojím nám pořád něco schází," dodal Nedorost. Kašpar předvedl své umění v nájezdech i při tažení za zlatem na MS před deseti lety v Kolíně nad Rýnem.

V zámoří strávil více než pět let. V sezoně 2004/05 odešel do celku Ottawa 67's do juniorské OHL, v NHL sehrál 16 utkání za San Jose, které jej v roce 2004 draftovalo v prvním kole na 22. pozici. Připsal si v nich čtyři body. Jinak nastupoval na farmách v AHL v Clevelandu, Worcesteru a Adirondacku.

V roce 2009 se vrátil do Evropy a strávil ročník v Kärpätu Oulu. Pak odešel do Barysu Astana a v KHL odehrál dalších osm sezon za Doněck, Chanty-Mansijsk a Dynamo Moskva. V KHL má 402 startů a 261 bodů (108+153). Sezonu 2014/15 dohrál v Karpätu, s nímž ve finské lize získal titul.

V české reprezentaci odehrál Kašpar 92 zápasů a vstřelil 21 branek. Vedle triumfu z Německa má i bronz ze šampionátu ve Stockholmu a Helsinkách z roku 2012.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články