Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mladá Boleslav i počtvrté v sezoně porazila Motor, dvakrát skóroval Stránský

Mladá Boleslav vyhrála ve 41. kole extraligy v Českých Budějovicích 6:2 a i počtvrté v sezoně nováčka porazila. Bruslaři se tak radovali z teprve druhého vítězství za posledních sedm vystoupení. Hráči Motoru nenavázali na páteční výhru v Hradci Králové 2:1 po nájezdech a vyšli naprázdno pošesté z uplynulých sedmi duelů. Dvakrát za Bruslařský klub skóroval útočník Jan Stránský.

Zklamaní hokejisté Českých Budějovic
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Hned při prvním střídání trefil tyčku domácí útočník Forman, který se loučil s Motorem a vrací se z hostování do Sparty.

V oboustranně živelném začátku nezvládl Motor svoji první přesilovku, kdy nedokázal pořádně zaútočit, a navíc po fatální chybě Přikryla inkasoval z úniku Stránského.

"Věděli jsme, že minulé utkání neměla Mladá Boleslav dobré a vletí na nás. Dostali jsme přesilovku a bohužel jsme v ní inkasovali gól. To se nám nesmí stávat. Za stavu 0:3 je to proti takovému týmu strašně těžké," řekl útočník Motoru Daniel Voženílek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání České Budějovice – Mladá Boleslav

Mladoboleslavští potom udělili extraligovou lekci Jihočechům, kteří se snažili hrát hokej, ale zapomínali na důslednost při bránění.

Druhý gól přidal Bernad švihem z pravého kruhu a využil přitom zakrytý výhled brankáře Strmeně.

Potřetí se z mezikruží prosadil exbudějovický obránce Allen, jemuž domácí nevěnovali dostatečnou pozornost. Na straně Motoru se dostali do šancí Beránek, Holec či Doležal.

"Pro nás bylo důležité, že nám vyšla úvodní třetina. Tři vstřelené góly nás uklidnily a potom jsme měli zápas více méně pod kontrolou. České Budějovice kontrovaly, ale nepustili jsme je blíž k výsledku. Jsme rádi, že jsme získali body po nevydařeném vystoupení v Karlových Varech, kde jsme hráli hodně zle. Dnes jsme to chtěli napravit," řekl trenér Mladé Boleslavi Radim Rulík.

Druhé dějství otevřeli Středočeši dalším zvýšením náskoku z rychlé protiakce a jízdy dvou na jednoho, kterou zakončil u levé tyčky Šťastný.

Prospalovým svěřencům se dokonale vydařila teprve třetí početní výhoda, v níž uzamkli soupeře v pásmu a Voženílek protlačil puk za brankovou čáru. Skóroval ve třetím zápase za sebou.

"Neřekl bych, že jsem úplně ve střelecké formě, ale poslední zápasy se cítím lépe než na začátku sezony, kdy jsem ze sebe byl hodně zklamaný. Dostávám se do toho, škoda, že je to až teď a nebylo to od začátku," podotkl Voženílek.

Hosté brzy odpověděli gólem Kotaly, jemuž usnadnila střelbu z pravého kruhu rozhozená jihočeská defenziva.

Za pouhé dvě minuty snížil důrazný obránce Plášil z prostoru mezi kruhy po ukázkové Holcově přihrávce od mantinelu.

Při vyloučení Přikryla na začátku třetí třetiny se dostal do vyložené šance Jonák, ale před brankářem Růžičkou promáchl.

Pojistku na výsledek přidal v 50. minutě Stránský po střele z levé strany. Domácí sympaticky bojovali až do závěru, příležitost ke zkorigování měl Holec, ale skóre už se nezměnilo.

"Soupeř zvítězil zaslouženě, pro nás byl výsledek ještě milosrdný. Z naší strany to nemělo nic společného s extraligovým hokejem. Chybělo nám úplně všechno, podali jsme ostudný výkon. Neudělali jsme vůbec nic, od čeho bychom se mohli odpíchnout, byli jsme horší ve všech činnostech," prohlásil kouč Českých Budějovic Václav Prospal.

Motor České Budějovice - BK Mladá Boleslav 2:6 (0:3, 2:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 28. D. Voženílek (Z. Doležal), 32. Plášil (Holec, D. Voženílek) - 10. J. Stránský, 13. Bernad (Dlapa, D. Šťastný), 17. Allen (A. Zbořil, Lunter), 21. D. Šťastný (A. Zbořil, Hrbas), 31. Kotala (Cienciala, Jääskeläinen), 50. J. Stránský (Flynn). Rozhodčí: Hejduk, Sýkora - Komárek, Votrubec. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1.

České Budějovice: Strmeň - Plášil, Slováček, Š. Kubíček, Vydarený, Lytvynov, Štencel - Holec, D. Voženílek, Jonák - Z. Doležal, M. Toman, M. Forman - Alderson, R. Přikryl, Martin Novák - G. Ville, P. Novák, M. Beránek. Trenér: Prospal.

Mladá Boleslav: J. Růžička - Ševc, Hrbas, Dlapa, Bernad, Allen, Šidlík - D. Šťastný, A. Zbořil, Lunter - Kotala, Cienciala, Jääskeläinen - P. Kousal, O. Najman, Flynn - J. Stránský, Bicevskis, J. Strnad. Trenéři: R. Rulík a P. Patera.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články