Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Machovský nechce pokračovat v Kuopiu, podle klubu porušil smlouvu

Brankář Matěj Machovský porušil hráčskou smlouvu s finským celkem KalPa Kuopio. Z vlastní iniciativy opustil klub, který po něm nyní požaduje náhradu. Podle informací serveru sport.cz má devětadvacetiletý gólman namířeno zpátky do extraligy a měl by oblékat dres Komety Brno.

Machovský ukončil předčasně už i předchozí zahraniční angažmá v Dinamu Riga, kam přišel po třech sezonách v pražské Spartě.

V Kontinentální lize ale odchytal jen šest zápasů a před polovinou listopadu roku 2021 lotyšský klub oznámil, že se s českým gólmanem domluvil na rozvázání roční smlouvy.

Sezonu dochytal Machovský ve Spartě, na aktuální ročník ale uzavřel kontrakt na severu Evropy.

"Porušil platnou hráčskou smlouvu, která platí pro ligovou sezonu 2022/23. KalPa bude požadovat náhradu škody za její porušení a nepovolí přestup hráče do jiného klubu, dokud hráč nezaplatí požadovanou náhradu za porušení smlouvy," uvedl finský klub v prohlášení.

Za touhou Machovského po odchodu z týmu, jenž v současnosti figuruje uprostřed tabulky finské nejvyšší soutěže, je patrně malé zápasové vytížení.

Ačkoliv přicházel jako zamýšlená týmová jednička, z 39 zápasů zasáhl jen do třinácti. Měl sice solidní průměr 2,59 obdržené branky na zápas, ale nepříliš vysokou úspěšnost zásahů 87,80 procenta.

Ve zbývajících utkáních dostal prostor jeho dvacetiletý konkurent v brankovišti Juha Jatkola, jenž si vedl o poznání lépe - měl průměr 2,02, úspěšnost 91,40 a třikrát udržel čisté konto.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články