Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Litvínov po dvou prohrách zabral a porazil Vítkovice 3:1

Litvínov - Hokejisté Litvínova porazili ve 26. kole extraligy Vítkovice 3:1. Obhájce titulu po dvou porážkách zabral, Vítkovice naopak po sérii tří výher podruhé prohrály. Verva udělala zásadní krok k tříbodovému zisku, jež v sezoně dosud doma zaznamenala hned v úvodním kole proti Zlínu, v první desetiminutovce, po níž vedla 2:0. Bek Filip Pavlík si připsal dva body za gól a asistenci.

Již po dvaceti vteřinách hry nebezpečně vypálil na Januse Ölvecký, následoval ho Strapáč, ale litvínovský brankář svůj tým podržel. Na druhé straně obkroužil branku Jánský, vystřelil pohotově z otočky, ale Dolejš i přesto, že podklouzl, puk vyhlavičkoval mimo tři tyče. V šesté minutě se diváci na tribunách poprvé zvedli ze sedadel. Pavlík se nerozpakoval, napřáhl a jeho bomba skončila až za Dolejšem.

V polovině první třetiny přidal druhý gól po krásné Hanzlově přihrávce Hořava, který bekhendem překonal bezmocného hostujícího brankáře. Hosté se osmělili až v závěru třetiny, kdy se zblízka pokoušeli prosadit Kucsera s Vandasem, Janus ale všechny škvírky utěsnil. V 25. minutě vstřelil Gula třetí branku, ale rozhodčí ji neuznali pro postavení Trávníčka v brankovišti a najednou narostla hostům křídla. Poté domácí obránce neunesl emoce a nechal se vyloučit do konce utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Vítkovice

Vandas byl sám před Janusem, ten však výtečně zakročil. Další šanci měl Szturc, opět ale ztroskotal na litvínovském brankáři. Ten si však ve 33. minutě vybral slabší chvilku a hosté trestali: Kucsera ihned po buly pohotově vypálil a puk prošel Janusovi mezi betony. V závěru třetiny zvonila na obou stranách branková konstrukce. Nejprve ji po Jánského přihrávce trefil Lukeš a na druhé straně po individuální akci Burger.

V 44. minutě domácí vstřelili uklidňující gól, když Pavlíkovu bombu tečoval před Dolejšem Jurčík a připsal si první trefu v sezoně. Další šanci měl v 50. minutě Hořava, který pohotově vypálil, ale vítkovický brankář výtečně zakročil. Stejně dobře si vedl i proti Trávníčkovi. Hosté se k žádnému tlaku nedostali a tak si Litvínov připsal druhé domácí tříbodové vítězství v sezoně.

Verva Litvínov - Vítkovice Steel 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. F. Pavlík (Hübl), 10. M. Hořava (Hanzl, Trávníček), 44. Jurčík (F. Pavlík, Havlíček) - 34. Kucsera (Kolouch). Rozhodčí: Čech, Hejduk - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 6:7, navíc Gula (Litvínov) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 3640.

Litvínov: Janus - Kubát, Chaloupka, Gula, T. Pavelka, F. Pavlík, Frolo - M. Hořava, Hanzl, Trávníček - Jánský, Hübl, Lukeš - Válek, Havlíček, Piroš - Jurčík, Smolka, Gerhát. Trenéři: Rulík a Šlégr.

Vítkovice: Dolejš - Čerešňák, Kudělka, Sloboda, Klok, Kovář, Pastor - Szturc, Strapáč, Ölvecký - Vandas, Kolouch, Kucsera - E. Němec, Balán, Burger - Hovorka, M. Hlinka, Húževka. Trenéři: Svozil a Petr.

Jiří Šlégr (Litvínov): "Pro nás je každé utkání jako play-off. Doháníme obrovské manko. Chtěl bych týmu poděkovat za týmový výkon, byl to po dlouhé době výborný výkon od prvního do posledního hráče. Dohrávali jsme skoro tři čtvrtiny utkání pouze na pět obránců, což v naší situaci nebylo jednoduché. Ale obránci to zvládli, dávali si krátké střídání, útočníci pomáhali, zkrátka tak, jak to má být. A dále jsme pokračovali v té hře, jakou jsme chtěli hrát. Hráčům patří dík."

Ladislav Svozil (Vítkovice): "Začal bych z opačného konce. Odehráli jsme doma výborné utkání s Libercem, sice jsme neudělali body, ale hráče jsme pochválili, což byla asi chyba. Dneska jsme přijeli a přijeli jsme k poslednímu místu, ale asi si to hráči neuvědomili. Litvínov musel utkání dnes zvládnout, zvlášť když doma naposledy prohrál s Karlovými Vary. Bylo to z jejich strany play-off utkání, šli tvrdě do soubojů, výborně bruslili a my jsme zaostávali ve všem. Domácí nás předčili, byli ve všem lepší a musíme jim k tomu pogratulovat."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články