Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Litvínov obrátil duel s Karlovými Vary, v prodloužení rozhodl Kubát

Litvínov - V rámci 22. kola extraligy se v podkrušnohorském derby střetly týmy z opačných pólů tabulky. Utkání v Litvínově měli hosté z Karlových Varů dobře rozehrané, když se Rachůnek trefil už po 29 sekundách hry. Těsný stav držel až do poslední minuty skvělý brankář Honzík, ale po jeho zaváhání za hostující brankou došlo na trestné střílení, při kterém se litvínovský Robin Hanzl nemýlil. V prodloužení rozhodl o vítězství Litvínova 2:1 obránce Kubát, který využil přesilovou hru.

Start do utkání vyšel lépe hostům. Po 29 vteřinách přišel o kotouč na útočném výletě Kubát, Dujsík našel rychlým pasem osamoceného Rachůnka a ten tváří v tvář Janusovi ukázal své rychlé a šikovné ruce - 0:1. Poté spálil obrovskou šanci Kindl, jehož vychytal Janus lapačkou. V osmé minutě se opět otevřela vrata v domácí obraně a Harkabus zůstal nikým nehlídaný na brankovišti, nestačil se však dostatečně rychle zorientovat.

První domácí šance přišla v desáté minutě, kdy si Kubát sjel mezi kruhy, gólman Honzík se ale vyznamenal. Na druhé straně ujel v oslabení Tuominen, Janus se ale nenechal zahanbit a výtečně dvakrát zasáhl. V závěru třetiny litvínovský zmar jen dokonala rána Hanzla, který v dobré příležitosti zlomil hůl a odjel nasupeně na střídačku.

"Chtěli jsme jít za vítězstvím od začátku utkání, ale to se nám paradoxně nevyplatilo. Jezdili nám do protiútoků, musíme se toho příště vyvarovat. Musíme hrát ze zabezpečené obrany, a ne na ně hned od úvodu vlétnout," řekl litvínovský brankář Jaroslav Janus, který předvedl několik důležitých zákroků.

V úvodu druhé části se ukázali bratři Hanzlové. Robin našel Martina, ten ovšem v dobré šanci trefil pouze dobře postaveného Honzíka. Poté vystrašil Sörvik nahozením Honzíka, ten našel puk až pod svými betony. V polovině utkání si domácí zahráli více jak minutu v pěti proti třem, ovšem kromě dvou střel Lukeše to byla z jejich strany bída a trápení. Na druhé straně ujel v oslabení Kindl, ovšem sám proti Janusovi selhal a vůbec netrefil branku. Vyrovnat mohl v 37. minutě Jurčík, Honzík byl ale proti.

Úvod závěrečné dvacetiminutovky vyšel lépe domácím, kteří byli aktivnější, ale vyrovnávací branku nedokázal vstřelit Gula, Černý a ani Robin Hanzl. Poté opět vystrčili růžky hosté: Flek v jasné pozici selhal a stejně tak si vedl i Rachůnek, který dorážel do odkryté branky, Janus se však stačil rychle přesunout a ukryl puk pod svou výstroj.

Vše podstatné ze třetího dějství se odehrálo pár vteřin před koncem. Po nepřehledné a sporné situaci v brankovišti rozhodčí nařídili trestné střílení, jež s přehledem proměnil Robin Hanzl a poslal utkání do prodloužení.

"Na ledě jsou čtyři rozhodčí a ještě k tomu se radili s videorozhodčím, takže to bylo nařízené asi správně. Ale úplně pravidla neznám, takže nevím. Samozřejmě oni musejí být ukřivdění. Jsem rád, že jsem nájezd proměnil. Nešel jsem do rizika, zvolil jsem klasicky svou oblíbenou kličku do bekhendu. Zatím mi to pořád vychází. Uvidíme, jak dlouho to vydrží," usmíval se Robin Hanzl.

Brankář Honzík měl na spornou situaci opačný názor. "Nesouhlasím s verdiktem. Šel jsem za branku, chtěl jsem puk zastavit, skočilo to, to se stane. Oni to hodili před branku a naši beci zalehli puk. Branka vypadla ze svého stanoviště. Já už na to upozorňoval, že nedrží. Prohra bolí, odfárali jsme tady neskutečný zápas. Je to k naštvání," uvedl zklamaný David Honzík.

Nastavení rozhodl již po 42 vteřinách Kubát, který zužitkoval dokonalou přihrávku od autora vyrovnávacího gólu. Litvínov tak dokázal získat bod navíc i v osmém utkání, které šlo do prodloužení.

HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 2:1 (0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 60. R. Hanzl z trestného střílení, 61. Kubát (R. Hanzl, V. Hübl) - 1. T. Rachůnek (Dujsík). Rozhodčí: Souček, R. Čech - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:10. Využití: 1:0. Diváci: 4847.

Litvínov: Janus - Gula, Kubát, T. Pavelka, Sörvik, F. Pavlík, Z. Sklenička, Kokeš - Gerhát, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, K. Reichel, Trávníček - Jurčík, Válek, J. Doležal. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Karlovy Vary: Honzík - Dujsík, Harant, M. Rohan, Rýgl, Benák, T. Dvořák - Mikulík, Tuominen, T. Rachůnek - V. Tomeček, Skuhravý, Vachovec - Gorčík, D. Kindl, Mullane - Flek, Gríger, Harkabus. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Radim Rulík (Litvínov): "Prožili jsme infarktové utkání. Celý zápas jsme se potýkali s tím, že nás hosté nepouštěli do šancí. Když už jsme nějaké měli, špatně jsme je zakončili. Věděli jsme, co nás čeká, že to bude těžké utkání a že hra soupeře neodpovídá postavení v tabulce. To se potvrdilo. Byli jsme šťastnější."

Mikuláš Antonik (Karlovy Vary): "Musím kluky pochválit, hráli výborně a brankář chytal skvěle. To, co jsme si řekli, tak plnili. Makali celé utkání. Mrzí nás, že jsme nevyužili příležitosti, hrát na 1:0 je ošemetné a v závěru jsme měli malinko smůlu. Kdyby nám někdo řekl, že budeme mít bod, tak bychom ho brali, nyní jsme ovšem zklamaní, ale nedá se nic dělat."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články