Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kouč Mladé Boleslavi Výborný: Osmé místo je pro nás jako titul

Mladá Boleslav - Hokejisté Mladé Boleslavi se vzepřeli letitým zvykům a po sedmi sezonách v řadě se vyhnuli baráži o účast v extralize. I proto jejich trenér František Výborný považuje osmé místo v konečném pořadí této sezony za velký úspěch na úrovni zisku titulu.

Sport
zdroj: ČT4

Výborný a spol. strhli z klubu posměšnou přezdívku "barážový klub". Mladá Boleslav od roku 2007 každou sezonu končila v prolínací soutěži a zdaleka ne vždy úspěšně. "Boleslav tak byla opravdu vnímána, že se tady jezdilo pro povinné tři body. Nechci říkat, jaký je to veleúspěch. Pro někoho je cílem titul, jiný se chce vyhnout baráži. My patříme do té druhé skupiny a to, že jsme došli do čtvrtfinále, je pro nás malý titul," řekl Výborný.

Nakonec Středočeši sezonu vyšperkovali postupem přes Plzeň v předkole play-off a nečekaně vyrovnanou sérií s favorizovaným Třincem. "Tajně jsme věřili, že bychom si mohli zahrát předkolo, ale moc jsme nevěřili, že bychom Plzeň vyřadili. Najednou se to narodilo, proti Třinci to už bylo hrozně těžké a je škoda, že jsme to nedotáhli ještě do šestého utkání doma. Fanoušci by si to zasloužili," řekl Výborný, jehož tým páté utkání v Třinci ztratil až v závěrečných 80 sekundách.

Mladá Boleslav však hlavní úkol sezony splnila a ušetřila se barážových nervů, i když k nim po hluboké krizi na přelomu roku znovu směřovala. "Na konci listopadu přišlo hodně marodů a dlouhodobě zraněných a my ten kádr zase nemáme tak široký, abychom to byli schopni zalepit určitou kvalitou. Měli jsme také problémy na brankářských postech. Ale po Vánocích jsme hráli dobře a nebyla to náhoda, že jsme dělali body. Někdy tam už pro nás vlastně začalo play-off, a i proto teďka toho hráči už mají psychicky i fyzicky dost," řekl Výborný.

Jednašedesátiletý stratég si pochvaluje, že se povedlo oživit ve městě zájem o hokej. "Je důležité, že se můžeme podívat divákům do očí. V Boleslavi nastal určitý hokejový boom, to je to nejlepší vysvědčení pro práci celého klubu. Hráči, celý realizační tým, potažmo celý klub povýšili Boleslav z toho nelichotivého barážového klubu a jakéhosi odpadlíka na rovnocenného partnera," řekl Výborný.

Hlavní mladoboleslavský trenér si uvědomuje, že pokračovat v úspěšných výsledcích ze závěru ročníku bude ale nesmírně složité. "Máme dobré hráče, budeme se snažit zvedat laťku. Ale hráči musejí chtít v prvé řadě sami. Jsou tam tři čtyři kluci, kteří mají potenciál na reprezentační dres a mohou pomýšlet i výše," řekl Výborný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články