Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Komplikace pro Liberec. Musil dostal trest za faul na Marcinka

Před druhým zápasem finálové série play-off musí Bílí Tygři vyřešit vynucenou změnu v sestavě. Z dalšího utkání proti Třinci vypadl liberecký útočník Adam Musil, který dostal od disciplinární komise extraligy jednozápasový trest za faul na Tomáše Marcinka z prvního duelu. Přímý přenos druhého finále Třinec – Liberec sledujte na programu ČT sport a webu ctsport.cz od 16:35.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 1. finále Třinec - Liberec

Musil fauloval slovenského útočníka ve 48. minutě, kdy jej nejprve krosčekoval a poté udeřil pěstí i ve chvíli, kdy Marcinko ležel na ledě. Od rozhodčích Robina Šíra a Petra Laciny dostal menší dvouminutový trest plus trest na pět minut a do konce utkání. Jeho zákrokem se tak automaticky zabýval i předseda disciplinární komise Viktor Ujčík, jenž mu zastavil činnost.

"Hráč reagoval na předchozí souboj tím, že protihráče udeřil pravou rukou do oblasti hlavy a ve svém jednání neustal ani poté, co protihráč upadl na ledovou plochu. Ležícího protihráče v naprostém rozporu s nepsanými zákonitostmi hry poté znovu udeřil pravou rukavicí," uvedl Ujčík. Musilovi udělil také pokutu ve výši deseti procent měsíčního platu.

Třinec, obhajující mistrovský titul, vyhrál první finále jednoznačně 6:2. Série se hraje na čtyři výhry.

Tresty v semifinále play-off hodnotil Hokej bez červené – podcast s Robertem Zárubou:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články