Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Kometa začala ve vedru přípravu na ledě

Brno - Jedenáct přípravných zápasů, z toho osm v rámci European Trophy, odehrají před startem extraligy hokejisté Komety Brno, kteří zahájili na ledě přípravu na novou sezonu. Po čtyřtýdenní dovolené měl trenér Vladimír Kýhos k dispozici kompletní tým.

Většina hráčů využívala možnost volných tréninků na ledě už v minulém týdnu. "Na některých to bylo vidět. Vyzkoušeli si nové brusle a trénink jim už nedělal problémy. Ti, co přišli poprvé, toho měli brzy dost," uvedl Kýhos. Posteskl si zároveň, jak se současné horko projevilo na kvalitě ledu, který už po půlhodině nebyl dobrý.

Plnou přípravu začne Kometa od středy. V úterý ještě čekají hráče fyzické testy a jen jedna tréninková fáze na ledě. "Už jsem se na první trénink těšil. A vůbec mi nevadí, že jsem v dnešním horkém dni nebyl u vody. Dovolené jsem si užil dost," poznamenala nová útočná posila Libor Pivko.

"Do prvního přípravného zápasu potřebujeme ještě něco natrénovat. Teprve potom se budeme věnovat taktice," konstatoval Kýhos, kterému vedle asistentů Karla Berana a Martina Pešouta pomáhal v letní přípravě ještě kanadský kondiční kouč Normand Lacombe, jenž bude pokračovat v práci v Brně po svém příletu 25. srpna. "Jeho pojetí přípravy bylo zaměřeno na sílu a určitě klukům něco dalo," řekl o spolupráci Kýhos.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články