Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kometa ukončila s Chomutovem sérii bez tříbodového zisku

Brno - Hokejisté Komety Brno porazili ve 40. kole extraligy na domácím ledě poslední tým tabulky Piráty Chomutov 4:0. Brňané se po více než měsíčním čekání a devíti zápasech dočkali tříbodového vítězství. Naposledy porazili 9. prosince v Praze Slavii 3:1. Naopak Chomutov už počtvrté za sebou vyšel bodově zcela naprázdno a v šestém utkání v sezoně nedal branku.

Chomutov nabídl Kometě hned v úvodu zápasu velkou příležitost k otevření skóre. Ve třetí minutě usedl na trestnou lavici Bartejs a za pouhých dvacet sekund jej po faulu na Jakuba Svobodu následoval Hřebejk. Přesně 100 sekund dlouhou přesilovku pět na tři zužitkoval Divíšek, který po Bičánkově střele od modré čáry poslal kotouč pohodlně do branky. Rychlý náskok Brňany uklidnil, dostávali se snadno do útočného pásma soupeře a hosty několikrát zachránil brankář Řehoř. Tlak brněnského týmu zúročil obránce Valach, na jehož střelu nestačil brankář Řehoř reagovat.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kometa - Chomutov

Navzdory dvoubrankovému manku Chomutov nerezignoval. Trenér Antonik přestavěl útočné řady, jeho svěřenci srovnali krok. Dostávali se i do šancí. Potvrdili ale, že v posledních zápasech je právě nepřesná koncovka jejich hlavní slabinou. Brňané se ve druhé třetině přizpůsobili výkonu soupeře. Hra byla místy hodně chaotická, na obou stranách převažovaly kombinační chyby. Piráti mohli několikrát skórovat, ocitli se několikrát sami před brankářem Trvajem. Několikrát chybělo hostujícím hráčům více štěstí.

V závěru druhé třetiny dostal Chomutov soupeře na chvíli pod tlak. Po nepřesné přihrávce ale Brňané založili rychlý protiútok, který zakončil Zohorna třetím gólem. Hned v úvodu třetí třetiny Kometa čtvrtou brankou po střele Jana Hrušky definitivně zlomila odpor soupeře. Piráti se už většinou jen ve vlastní třetině bránili a od vyšší porážky je zachránil brankář Řehoř. Kometa potřetí v sezoně udržela čisté konto, stejným výsledkem 4:0 zdolala i Karlovy Vary a Kladno.

Kometa Brno - Piráti Chomutov 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Divíšek (Bičánek), 18. Valach (Dlouhý, Petrovický), 40. H. Zohorna (Čermák, J. Hruška), 42. J. Hruška (Čermák, H. Zohorna). Rozhodčí: Hribik, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 7 200 (vyprodáno).

Brno: Trvaj - Bičánek, Švrček, Žižka, Dujsík, Kováčik, Valach - Dočekal, Koreis, Burian - T. Svoboda, Divíšek, J. Svoboda - H. Zohorna, Čermák, J. Hruška - Dlouhý, Petrovický, Erat. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Chomutov: Řehoř - Palin, Pulpán, Mrázek, Rutta, Macháček, Rýgl, Bartejs, Lučka - Jíra, Kraft, Hřebejk - Kämpf, Zálešák, Důras - Lušňák, Sikora, Y. Treille - Račuk, Kůs, K. Ton. Trenéři: Antonik, Liška a Mikšovic.

Lubomír Oslizlo (Brno): "Nečekalo nás nic jednoduchého. Zápas jsme zvládli i po taktické stránce. Soupeři jsme nedali možnost na zvrat. Důležitý byl dobrý vstup do utkání, kdy jsme využili přesilovku pět na tři. To poznamenalo celý zápas. Soupeři jsme nic nedovolili. Čekání na tříbodové vítězství bylo dlouhé. Ale už poslední zápas v pátek se Spartou naznačil zlepšení."

Mikuláš Antonik (Chomutov): "Chtěli jsme hrát aktivně. Bohužel jsme si v některých situacích hru komplikovali a netlačili se před branku. Kometa nás do tohoto prostoru nepustila a držela nás v rozích kluziště, odkud góly nepadají. Když jsme už nějakou příležitost měli, tak jsme ji řešili přihrávkou někam do prostoru. Chyběla nám přímočarost. Soupeř naše chyby využil."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články