Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kometa představila nového trenéra, Brňany povede podle očekávání Kalous

Novým trenérem Brna se stal podle očekávání Jiří Kalous. Šestapadesátiletý kouč nahradí ve funkci majitele klubu Libora Zábranského, který na střídačce po sezoně skončil.

zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Kometa je pro mě značka, prošli jí úspěšní hráči, Brno má skvělou historii, je to klub s velkou tradicí. Zkrátka je to organizace, která každoročně má ty nejvyšší ambice. I z tohoto důvodu jsem se rozhodl, že do té spolupráce půjdu," uvedl Kalous, který naposledy působil v minulé sezoně v Magnitogorsku.

V minulosti pracoval jako asistent u reprezentace, v extralize trénoval Liberec, Třinec nebo Spartu. V Česku působil naposledy v sezoně 2017/18, kdy vedl Pražany.

V říjnu 2017 jej nahradil František Výborný. Kalous poté na dva roky odešel do KHL a trénoval jako asistent Magnitogorsk. V aktuální sezoně byl bez angažmá.

"Jsem odpočatý a mám znovu velkou chuť do hokeje. Dal jsem si roční přestávku i z osobních důvodů, ale už je to dobré. Přes třicet let jsem jel prakticky bez přestávky, dál to nešlo. Ono se to nezdá, ale nasčítalo se to. Vyvrcholením náročnosti byla štace v KHL, kde jsou na vás velké tlaky, cestování je náročné, cítil jsem, že si potřebuju odpočinout," uvedl Kalous.

Na střídačce bude působit s asistenty, kteří spolupracovali již se Zábranským. "Jsou to zkušení hokejoví pardálové. Samozřejmě Jožo Kováčik teprve s trénováním začíná, ale jako hokejista byl výborný, má v kariéře něco za sebou. Jirka Horáček je dlouholetý komeťák, pracuje tady mnoho let. Se všemi jsme se potkali, hovořili spolu a budeme se dál poznávat. Těším se na spolupráci, cítím z nich velkou energii," řekl Kalous.

Jedním z jeho úkolů bude pokračovat v zapracovávání mladších hráčů do sestavy Komety. "Určitě budu chtít v tomto trendu pokračovat. Mladý hráč na to ale musí mít, nejen hokejově, ale i mentálně. Líbí se mi zabudování mladých hráčů do áčka a obecně do extraligy. Je to dlouholetá filozofie Komety, chceme v tom samozřejmě pokračovat, ale jak říkám, nic není zadarmo," dodal Kalous.

Zábranský oznámil svůj odchod ze střídačky bezprostředně po prohře ve čtvrtfinále play-off s Třincem s tím, že se nyní chce více věnovat výstavbě nové haly v areálu BVV a zmírnění ekonomických dopadů po koronavirové pandemii. Bývalý vynikající obránce byl hlavním trenérem Brna s krátkou přestávkou od února 2016.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články