Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kometa po dvou měsících opět v akci. Příprava na suchu a bez zahraničních hráčů

Po osmi týdnech od posledního zápasu v předčasně ukončené sezoně jsou zpátky. Hokejisté Komety Brno se sešli k první fázi letní přípravy. Na suchu bude šestý tým základní části extraligy trénovat do konce června, po dovolené začne 27. července přípravu na ledě.

Příprava Komety Brno
zdroj: HC Kometa Brno autor: Vít Novák

Úvodní trénink v areálu Moravské Slavie Brno ovlivnila vládní opatření proti šíření koronaviru. Přípravu vedl trenérský triumvirát Kamil Pokorný, Radek Bělohlav a Jiří Horáček, kteří rozdělili hokejisty do skupin po deseti.

"Hráči měli v době karantény individuální plány, takže nepřišli bez předchozího tréninku. Dnes jsme posilovali a v dalších dnech přijdou na řadu i výběhy v lesoparku a další fyzické aktivity," řekl Pokorný.

Do přípravy se nezapojili zkušení Martin Zaťovič a Ondřej Němec, kteří mají individuální plány a k týmu se přidají až na ledě, ani dvě nové zahraniční posily. Obránce Ralfs Freibergs z Lotyšska a útočník Peter Schneider z Rakouska zatím trénují doma.

Je nám líto, video expirovalo.
Kometě zatím v přípravě chybí zahraniční hvězdy, do tréninku se vrátil Holík

"Věřím, že opatření na hranicích brzo opadnou a nejen tito dva, ale i Peter Mueller se brzo vrátí do Brna. Chtěli bychom, aby stihli přípravu na ledě," citovaly klubové stránky majitele a hlavního kouče Libora Zábranského.

V kádru Komety se už neobjeví obránci Tomáš Malec a Ivan Baranka. "Oba tady odvedli obrovský kus práce a patří jim za to poděkování," rozloučil se s nimi Zábranský, který také vyhověl žádosti Rudolfa Červeného a uvolnil jej do Finska.

Změn doznal i realizační tým. Po čtyřech letech skončil u mužstva kondiční trenér Miloš Peca, novou tváří bude kouč gólmanů Pavol Rybár ze Slovenska. Ani on začátek přípravy nestihl.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články