Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Kladno ukončilo baráž už po čtyřech zápasech, Zlín podruhé v sérii neskóroval

Kladno se udrželo v extralize, barážovou sérii proti Zlínu ovládlo jasně 4:0 na zápasy. O setrvání klubu hrajícího majitele Jaromíra Jágra mezi elitou pro příští sezonu definitivně rozhodla výhra 1:0 na ledě Beranů, rozhodující branku vstřelil po 66 sekundách prostřední části Miroslav Indrák. Čisté konto udržel stejně jako v úvodní vzájemné bitvě brankář Adam Brízgala, jenž inkasoval v celé baráži pouhé dva góly.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 4. utkání baráže Zlín – Kladno

"Na góly a možná i na střely jsme sice celou sérii vyhráli možná hodně, ale dva zápasy z toho skončily 1:0. Samozřejmě jsem rád, že to máme úspěšně za sebou, protože my jsme hráli extraligu a mohli jsme všechno ztratit, zatímco soupeř mohl všechno získat, takže je to úleva," řekl kladenský kouč Otakar Vejvoda.

Zlínští začali boj o naději velmi slibně, poté co hned v úvodu pálil z kruhu nebezpečně Kindl, Brízgala puk vyrazil, dojíždějící Zbořil ho poslal bruslí znovu na branku, ale kladenský gólman i napodruhé skvěle zareagoval.

V deváté minutě pykal Jágr, Berani ale první přesilovku nevyužili. Na druhé straně byli neúspěšní i Rytíři při Kindlově trestu.

Tuhý boj příliš šancí nenabídl, jednu velkou nicméně v 18. minutě připravil Procházka, jenž po krásné akci nabil na kruh Klepišovi, ale gólman Huf jeho ránu z první dokázal vytěsnit.

Před přestávkou se prodral Jágr středem před Hufa, dojíždějící Husa mu ale znemožnil zakončení a legendární útočník se pouze srazil se strážcem zlínské branky.

Na začátku druhé třetiny se už hosté radovali. K dorážce se dostal nehlídaný Indrák a bez větších problémů otevřel po zakončení do odkryté branky skóre.

"Říkali jsme si v šatně, že se musíme pořád hodně tlačit do brány a něco nám tam potom spadne. Jsem rád, že jsme ten jeden gól dali a vyhráli, ale samozřejmě v tu chvíli jsem netušil, že bude nakonec jediný v utkání. Měl jsem tam ještě pár dalších šancí a věřil, že ještě nějaký přidám. Nestalo se, ale i tak to stačilo," řekl Indrák.

Ve 27. minutě hráli Kladenští přesilovku a Cibulskisův pokus od modré čáry zastavila tyčka. Ve 34. minutě se při hře ve čtyřech na obou stranách dostal k odraženému kotouči po své první střele Lang, Brízgala ale uhájil těsný náskok Rytířů.

Ve 46. minutě vybojoval Jágr puk u postranního hrazení, okamžitě našel mezi kruhy najíždějícího Plekance, jehož vychytal Huf.

Kladenský kapitán se dostal ihned z otočky k bekhendové dorážce, ale zlínský brankář zastavil puk betonem a udržel šance na vyrovnání.

Po polovině třetí části k němu byl blízko před brankovištěm tečující Heš, jenže nemířil přesně. V 56. minutě přibrzdil snahu domácích o zvrat faulem Köhler.

Poslední dvě minuty to Berani zkusili s hrou bez gólmana. Kubík sice minul prázdnou branku a nepřidal pojistku, Středočechy to ale mrzet nemuselo.

"S náskokem 3:0 jsme ještě předtím, než začal zápas, měli velký polštář, kdyby to nevyšlo. Takže celý den byl v klidu. Ale hlavně před baráží jsem nevěděl, co čekat. Nejdůležitější byl hned první zápas, kdy jsme vyhráli jen 1:0, ale viděl jsem, že máme daleko víc ze hry. V druhém jsme měli dobrý začátek, v tom třetím to samé. Asi naší největší výhodou bylo, že jsme v sérii nikdy neprohrávali. Vždycky jsme dokázali dát první gól a oni to museli otevřít," prohlásil Jágr.

"Zda byl rozdíl mezi extraligou a první ligou, to nechám na hodnocení jiných. Myslím, že jsme byli disciplinovanější, plnili jsme, co jsme měli, hráli jsme dobře takticky a vše podpořil skvělým výkonem gólman. Ty pocity jsou super. Jsme rádi, že jsme zachovali extraligovou příslušnost na příští rok, je to samozřejmě velká úleva. Čekáte pět týdnů, než se začne hrát, což není příjemné, ale důležité je, že jsme to zvládli. Zítra je v plánu nějaká týmová večeře a trošku se to oslaví," dodal Indrák.

Berany mrzelo, že pro ně baráž skončila bez jediné výhry. "Kdybych měl zhodnotit celou sérii, tak Kladno bylo herně a hokejově lepší, 4:0 na zápasy vyhrálo zaslouženě. Myslím, že k tomu netřeba nic moc dodávat, ale samozřejmě nás mrzí, že jsme neuhráli alespoň jeden zápas doma. Už kvůli lidem. Do baráže jsme samozřejmě nešli prohrát, ale od prvního zápasu bylo vidět, že soupeř má navrch. Nám už pak ubývaly síly a není to žádná výmluva. Jsme zklamaní, že jsme se nevrátili na Kladno," uvedl domácí trenér Miloš Říha.

Berani Zlín – Rytíři Kladno 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Branka a nahrávky: 22. Indrák (Ticháček, Klepiš). Rozhodčí: Hejduk, Šindel - Hynek, Šimánek. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 7000 (vyprodáno). Konečný stav série: 0:4.

Zlín: Huf - Gazda, Husa, M. Zbořil, M. Novotný, Riedl, Suhrada, Talafa - Z. Sedlák, D. Kindl, Kratochvíl - P. Mrázek, P. Sedláček, M. Lang - T. Pospíšil, Hejcman, Heš - Köhler, Sadovikov, Frömel. Trenér: M. Říha.

Kladno: Brízgala - Babka, Cibulskis, Veber, Slováček, Sotnieks, Ticháček - Jágr, Plekanec, Kubík - Indrák, Klepiš, M. Procházka - Zikmund, Filip, Michnáč - M. Beran, Pytlík, O. Bláha. Trenér: O. Vejvoda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články