Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kladno reaguje na špatný start. Rytíře posílí Strnad s Dvořáčkem

Po třech zápasech jsou bez bodu, a tak se rozhodli posílit kádr. Kladenští Rytíři se dohodli na spolupráci s útočníky Jakubem Strnadem a Davidem Dvořáčkem. Prvně jmenovaný, který působil ve středočeském klubu jako kapitán, byl doposud bez angažmá, Dvořáček přichází na měsíční hostování ze Sparty.

Kladenský Jakub Strnad (vlevo) a Tomáš Žižka ze Zlína
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Nováčkovi soutěže se nevydařil vstup do sezony a po třech odehraných zápasech je bez zisku bodu poslední. Dvojice posil by měla Kladnu pomoct zlepšit ofenzivu.

"Reagovali jsme na dosavadní výsledky v extralize, ale i na marodku v našem týmu. Kuba Strnad byl volný, je to Kladeňák, kterého známe a měli jsme o něj zájem. Davida znám také z působení na Kladně. Přednost obou hráčů je zejména skvělé bruslení, což nám v těch třech prvních zápasech chybělo. Mají tedy přinést lepší pohyb v naší hře a já doufám, že i produktivitu," uvedl trenér a sportovní manažer David Čermák.

Situaci Kladna hodnotil Hokej bez červené – podcast s Robertem Zárubou:

Devětadvacetiletý Strnad se do Kladna vrací po ročním angažmá v Mladé Boleslavi. Před začátkem sezony byl na zkoušce v Plzni, smlouvu si ale nevybojoval. "Jsem rád, že si znovu zahraji extraligu a navíc za rodné Kladno. Musíme ale začít sbírat body, abychom se odlepili od dna a sezonu trochu víc nastartovali. Viděl jsem zápas Kladna s Vítkovicemi, kdy to bylo hratelné, ale další dvě utkání jsem nestihl," uvedl Strnad.

Stejně starý Dvořáček hostoval v Kladně v sezoně 2015/2016 v první lize. Před dvěma lety se z druhé nejvyšší soutěže vrátil do Sparty, na začátku aktuální sezony si ale nevybojoval místo v základním kádru. Pražané jej podle twitterového účtu klubu uvolnili k Rytířům proto, aby měl větší zápasové vytížení.

"Návrat na Kladno byl hodně nečekaný a rychlý. Jsem ale rád, že přicházím do známého prostředí, kde znám i pár kluků. Tenkrát jsem tu hrál třeba s Tomášem Pitulem a Martinem Keharem, krátce i s Markem Račukem, ale s tím jsem pak hrál i dva roky v Prostějově. Teď jsem uvolněný na měsíc a uvidíme. Rád bych tu hrál svůj hokej a do hry bych chtěl vnést energii a své bruslení," uvedl Dvořáček.

Obě posily by se v kladenském dresu měly poprvé objevit v pátečním zápase 4. kola extraligy v Liberci.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články