Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Karlovy Vary si poradily se Spartou, Balán zářil

Karlovy Vary - Karlovým Varům se sice v letošní sezoně znovu příliš nedaří, ovšem proti Spartě se jim v každém utkání podařilo bodovat. Svého soupeře z Holešovic dokázaly podruhé v ročníku porazit v normální hrací době, nyní i díky dvěma gólům a jedné asistenci Stanislava Balána. Útočník se trefil v přesilovce a také v samostatném nájezdu.

Radost karlovarských hokejistů
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

První nebezpečnou střelu sice vyslal sparťanský Pech, ale vedení se ujali domácí. Při vyloučení Barinky otevřel skóre ve třetí minutě Balán. Vyrovnat mohl Kumstát, proti jeho nebezpečné střele však gólman Habal včas vysunul svůj levý beton. V 11. minutě mohl při krátké hře v pěti proti třem navýšit skóre Duda, ale jeho střela z mezikruží skončila pouze na tyči sparťanské branky. Rovněž Sparta využila v první třetině jednu ze svých přesilových her, když v 19. minutě při vyloučení Šmacha srovnal po pěkné kombinaci Buchtele.

Parádní ofenzivní hokej se spoustou emocí se hrál i ve druhém dějství. Tu zahájila rozmíška Hlinky a Formana s Dudou a Mickou. Po nahrávce Kverky zpoza branky mohl skórovat další z karlovarských mladíků Flek. Sparta mohla jít do vedení, ale střela Mikuše rozezvučela jen tyč.

Ve 30. minutě nastaly krušné chvíle pro domácí, když po vyloučení Haranta byl o pár vteřin později vyloučen Duda a za krvavé zranění Rolinka obdržel trest na dvě plus dvě minuty. Téměř dvě minuty trvající přesilovku o dva muže v poli navíc využil Pilař střelou do pravého růžku branky. O minutu později opět trestal sparťanský obránce - Barinka ranou z mezikruží navýšil vedení Sparty na dvě branky.

Karlovarští se však nevzdali. Ještě v trvajícím oslabení vyslal ideálním pasem Vachovec Davida Hrušku a ten střelou mezi Novotného betony vrátil Energii do zápasu. Ve 37. minutě bylo srovnáno. Balán neohroženě vjel mezi obrannou dvojici hostí a Piskáček ho zastavil jen za cenu faulu. Trestné střílení Balán proměnil a vyrovnal. Nabuzeným Západočechům vrátil vedení opět na svou stranu při Buchteleho vyloučení Sičák.

Do závěrečné třetiny nastoupil ve sparťanském brankovišti Lukáš místo Novotného. Ve 44. minutě emoce v hledišti i na ledě vyvolal nejdříve uznaný a poté odvolaný gól Vojtěcha Tomečka. Kumstáta poté ve velké šanci vychytal Habal. Sparta musela na více než minutu rovněž do tří, ale proti čtyřem a s přehledem se ubránila. V 56. minutě byl Poláškem v brankové situaci faulován Vojtěch Tomeček, druhé nařízené trestné střílení dnešního souboje však v gól nepřetavil.

Domácí to ale nemuselo mrzet, neboť v 58. minutě zakončil své povedené sólo Redlihs. Spartě pak ke snížení nepomohla ani závěrečná power play, v níž hrála dokonce v šesti proti třem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Karlovy Vary - Sparta

HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 5:3 (1:1, 3:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Balán (Harant, Sičák), 33. D. Hruška (Vachovec), 37. Balán z trest. střílení, 39. Sičák (Harant), 58. Redlihs (Sičák, Duda) - 19. Buchtele (Kumstát, Eminger), 31. K. Pilař (J. Hlinka, Polášek), 32. Barinka (J. Mikuš, Cingel). Rozhodčí: Šindler, Hejduk - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 10:10. Využití: 3:3. V oslabení: 1:0. Diváci: 3 912.

Karlovy Vary: Habal - Harant, Sičák, Šmach, Bičánek, J. Tomeček, Redlihs, Šidlík - D. Hruška, Balán, Duda - Flek, R. Hruška, Micka - V. Tomeček, Skuhravý, Vachovec - Koblasa, J. Kverka ml., R. Pšurný. Trenéři: Mlejnek a J. Kverka st.
Sparta Praha: Novotný (41. Lukáš) - Polášek, Piskáček, J. Mikuš, Ďaloga, Eminger, Barinka, K. Pilař, Švrček - Forman, J. Hlinka, Rolinek - Kumstát, Cingel, Klimek - Sabolič, Pech, Buchtele - Dvořáček, Volek, M. Procházka. Trenéři: Jandač a Moták. 

Karel Mlejnek (Karlovy Vary): "Jsme rádi, že po pátečním smolném konci zápasu v Plzni jsme k tomu dnes přistoupili velice zodpovědně. Měli jsme obavy z první třetiny, které se nevyplnily. Pro nás je vždy svátek, když hrajeme proti Spartě. Neustále slyším, že se stále oháníme, že mužstvo má charakter, ale body neděláme. Musím však říci, že mužstvo má charakter a konečně jsme udělali i ty body. Chtěl bych i za mužstvo poslat tři cenné dnešní body, za které jsme moc rádi, divákům jako vánoční dárek."
Zdeněk Moták (Sparta): "Musím konstatovat, že na Vary se nám letos nedaří. Mám pocit, že dnes všechny góly padly v početních výhodách, či těsně poté, co skončily. My jsme si nechali zvrátit zápas za stavu 3:1, kdy jsme ještě mohli tento stav navýšit, nebo alespoň ubránit. Naopak jsme nechali domácí vrátit do zápasu a otočit utkání. V poslední třetině jsme měli místy drtivý tlak, ale nedokázali skórovat. Naopak domácí odskočili na dvoubrankové vedení. Gratuluji jim, protože předvedli výbornou hru." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články