Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Tour 2024

Jsem tady proto, abych pomohl, říká probuzený střelec Estephan

Dvě kola, dvě výhry a čtyři góly. To je bilance kanadského útočníka hokejistů Hradce Králové Giorgia Estephana za páteční a nedělní zápas. Dvakrát se prosadil ve Vítkovicích a v neděli dvakrát skóroval proti brněnské Kometě. Přitom v předešlých třinácti zápasech se trefil jen jednou.

Giorgio Estephan
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Vždycky je dobře, když dokážu pomoct týmu. Proto jsem tady. A můj první gól byl přesně tím, co týmu pomohlo k výhře," okomentoval Estephan zlomovou branku, kterou v 54. minutě v zápase s Kometou dokončil práci Davida Šťastného. "On vyvezl puk z rohu a já jsem šel do brány. Doufal jsem, že se dostanu k dorážce. David to udělal dobře a já jsem se to už jenom snažil zvednout," řekl.

Teprve jeho druhý gól se ale zařadil mezi výstavní. Hradecký útočník využil přesilovou hru už po dvou sekundách, když se opřel do puku po vyhraném vhazování Lalancetta. "Věděli jsme, že Brno má na oslabení několik rychlých hráčů, takže by se mohli pokusit o protiútok, když potřebovali dát gól. Já jsem se snažil jenom dostat puk na branku," uvedl Estephan ke krásné trefě.

Nic z toho se však nemuselo stát, kdyby Kometa ve druhé třetině zužitkovala dlouhou přesilovou hru po Jankově faulu na Holíka. Zatímco brněnský střelec zamířil do nemocnice, kde mu diagnostikovali otřes mozku a posunutou krční páteř, Jank odešel s vyšším trestem do kabin. Pravděpodobně může očekávat i dodatečné zastavení činnosti od disciplinární komise.

Při hradeckém oslabení seděl na trestné lavici právě Estephan. "To je součást hokeje, každý má v týmu svou roli. Když na mě trenéři ukážou, musím jít. Během těch pěti minut, co jsem tam čekal, jsem se jenom snažil udržovat zahřáté nohy," uvedla říjnová hradecká posila, která při oslabení do hry nechodí.

"Byl to hodně důležitý moment. Hráči jako já nebo Chris Lalancette se v oslabení nedostaneme na led, ale kluci odvedli svoji práci. My jsme si pak odvedli tu svou při přesilovce, kdy přišla naše chvíle. Naše speciální týmy si vedly velice dobře, z toho jsme složili týmový úspěch," cenil si Estephan.

Východočeši tak jdou do reprezentační přestávky dobře naladění. Od začátku listopadu vyhráli devět z dvanácti utkání a výrazně se zlepšili zejména na domácím stadionu. "Jsem rád, že se nám daří. Teď si trochu odpočineme a doufám, že se do toho po přestávce zase dobře vrátíme," dodal kanadský útočník v hradeckých službách.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články