Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jede proti mně hráč s pukem a já ho musím chytnout, nedělá si starosti s nájezdy Vejmelka

Karel Vejmelka v úvodu extraligy ukazuje, že Kometa Brno má opravdu kvalitní brankářský duet. Muž, jenž v play-off pouze kryl záda slovenskému reprezentantovi Marku Čiliakovi, dostal v prvních kolech příležitost ukázat, že nemusí chytat jen méně důležitá utkání. Lze ho považovat za aktuální brněnskou jedničku. Kometa na domácím ledě udolala současného mistra z Třince 2:1 po samostatných nájezdech.

Karel Vejmelka zasahuje proti Třinci
zdroj: ČT4 autor: Šálek Václav

"Já to tak neberu, že jsem jednička. Spíš bych řekl, že momentálně chytám," řekl Vejmelka, který si dobře uvědomuje, že již v dalším utkání může dostat šanci zkušenější Čiliak. "Ale příprava se mi povedla a jsem moc rád, že sezonu začínám v bráně, a ne na střídačce," řekl gólman s číslem 50 na zádech.

"Věděl jsem to pár dní dopředu, nebylo to nic plánovaného," dodal. Dnes vydatnou měrou přispěl k brněnské výhře po nájezdech. "Taková vítězství, s tak silným soupeřem, nás posouvají dále. Musíme sbírat body s takovými týmy," uvedl Vejmelka, jenž si proti Ocelářům připsal 33 úspěšných zákroků. V pěti nájezdech jej překonal pouze Matěj Stránský, ale to bylo málo.

"Nepřemýšlím nad tím, kdo na mě jede. Vůbec to neřeším. Jede proti mně hráč s pukem a já ho musím chytnout. To je jediné, o co se starám," vysvětluje svůj postoj k samostatným nájezdům. "Nemohu říct, jestli je to moje oblíbená disciplína, vždycky se snažím všechno chytnout. Jsem rád, že to pomohlo k bodům," usmíval se Vejmelka.

Ani jeden třinecký nájezdník nešel proti němu do blafáku. "Pro mě je to možná lepší, když nedělají blafáky. Přečetl jsem na jejich pohybu, že budou střílet, čtyřikrát to vyšlo a jen jednou ne. Je to super," pochvaloval si.

Vejmelka dostal ve dvou zápasech jen tři góly, ale zároveň se mohl radovat se svými spoluhráči ze stejně malého počtu gólů vstřelených. "Musíme se víc tlačit do brány. Vytvoříme si vždy nějaké šance, ale koncovka zatím nefunguje. Nemůžeme hrát moc na krásu, spíš to ubojovat," naznačuje svůj pohled z druhého brankoviště.

Po dnešním zápase s Třincem přijede za týden do Brna Sparta. "Máme na začátek hodně těžký los, ale musíme se s tím vypořádat," řekl Vejmelka, který si s celým týmem vzal ponaučení ze dvou prohraných přípravných zápasů s Třincem a v boji o mistrovské body vyhrál. "Přistoupili jsme k tomu zodpovědněji a jsem rád, že máme dva body. Tak ať v tom pokračujeme," přeje si Vejmelka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články