Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hrozné chyby, ale nepočítám, že otočím klíčkem a vše půjde, řekl Zábranský po prohře v Třinci

Ještě bylo příliš brzo, aby tým změnil výkon k lepšímu. Šéf hokejové Komety Libor Zábranský, který je od tohoto týdne opět i trenérem týmu, s Kometou po návratu padl. Na ledě Třince hostům utekl začátek, už po čtrnácti minutách hry nabrali ztrátu 0:3 a nakonec podlehli úřadujícímu mistrovi 3:6.

Majitel a kouč Komety Libor Zábranský
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Byly tam hrozné chyby, ale nepočítám s tím, že přijdu na střídačku, otočím klíčkem a všechno půjde. Nějakým způsobem jsme se do téhle situace dostali a víme, jak se z ní dostat zase ven. Bude to chvíli trvat, ale pokud budou kluci takhle pracovat a dřít, jak dřeli v tomto utkání až do konce, tak o ně nemám vůbec obavu," řekl Zábranský.

První gól šel na vrub gólmana Karla Vejmelky, který nezachytil lapačkou odražený puk a Ondřej Kovařčík skóroval do prázdné branky. "Je to fantastický gólman. To, že mu pár zásahů nevyšlo, to se stane. Může to být obraz celého mužstva, to není věc jednotlivce. Byl to laciný gól a mančaftu, zvlášť když je ve stavu, v jakém jsme teď my, to samozřejmě nepřidá," konstatoval Zábranský.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Oceláři Třinec - Kometa Brno

Staronový kouč si při svém nástupu postěžoval, že tým mívá ve třetí třetině kolapsy, tentokrát si slabší chvilku vybral v rozmezí 6. až 14. minuty, během kterých třikrát inkasoval. "Ze začátku jsme byli trochu nervózní, zatažení. Ve druhé třetině jsme měli devatenáct střel, z toho sedm zblokovaných, tam se ten poměr střel i otočil. Ve třetí jsme se zase snažili a snažili, ale když to nejde a nejde, tak to nepůjde hned," dodal.

Zábranský na vývoj utkání reagoval, už v první třetině proházel útoky. "Točil jsem s tím hodně. Je to proto, abych si udělal obrázek do budoucna, jak kdo s kým může hrát. To je prostě můj styl," vysvětlil šéf klubu a následně čelil i dotazu, zda přemýšlí o výměnách. "Uvidíme, co se nabídne na trhu. Nedělal bych z toho dneška nějaké závěry. Nemůžu klukům upřít snahu, to, že nám to nelepí, je fakt," dodal.

Brno během série proher inkasovalo 29 branek, také góly dává v poslední době hlavně z přesilovek. "Proměňování šancí je náš nynější velký problém a dostáváme laciné góly," uznal Zábranský. "Čeká nás hodně práce jak v obraně, tak v útoku, ale věřím, že se to brzy spraví. Kromě zbytečných faulů, které děláme opakovaně, a hlavně těch hloupých ofenzivních, nemám, co bych klukům vyčetl, protože se snažili," uzavřel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články