Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hradec Králové obrátil duel v Olomouci, v prodloužení se trefil Šimánek

Olomouc - Hokejisté Hradce Králové slaví po obratu v Olomouci zisk dvou bodů za vítězství 4:3 v prodloužení. Domácí Hanáci v utkání třikrát vedli, ale Východočeši vždy srovnali krok. Remízu v základní hrací době zařídil Gregorc v 57. minutě a v nastavení přiřkl hradeckým hokejistům bod navíc Šimánek.

Hokejisté Hradce Králové
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Zápas na Hané začal přesilovkou domácích po špatném střídání Mountfieldu. Kohouti mohli jít do vedení, po nahození Holce a Knotkově teči ale dorážku za Rybára nedotlačil volný Laš. Další dobrou příležitost měl v sedmé minutě Herman, mezírku mezi betony však nenašel. Olomoucký tlak trval dál a Rybár zachraňoval při střelách Knotka a Skladaného.

Konrád na druhé straně neměl do 13. minuty pořádný zákrok. Domácí se vzápětí radovali z vedení: Eberle dobře forčekoval, Ondrušek přiťuknul Strapáčovi a ten tvrdou ranou otevřel skóre. Hosté zanedlouho vyrovnali z brejku, kdy ujeli Bednář s Dejem, jenž zakončil nad Konrádovo rameno.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Hradec Králové

Do druhé třetiny vstoupil lépe královéhradecký tým. Konráda několikrát ohrožoval svou pověstnou bombou Bednář a při přečíslení tři na jednoho zachránilo Moru jen to, že Šimánek dostal puk pod brusle a nezakončil. Olomouc se připomněla Rybárovi ve 28. minutě, když na něj uháněl z křídla Holec, slovenský brankář kryl jeho ránu lapačkou. Hosté odpověděli šancemi Gregorce a Bednáře, jenže oba mířili těsně vedle.

Ve 32. minutě měla dobré možnosti třetí formace Hanáků, ale ani Herman, ani Burian se v nadějných pozicích nedostali k zakončení. Mountfield pak ještě dvakrát podržel Rybár, když chytil střelu Strapáče i dorážku Ostřížka. Ve 36. minutě už šli Kohouti zase do vedení. Matai našel najíždějícího Jaroměřského, který trefil místo nad vyrážečkou Rybára. Mountfield dokázal srovnat minutu před koncem třetiny - hokejovou genialitu opět ukázal Bednář.

Třetí dějství začalo brzkou šancí Kohoutů, ale Mikúš volil místo střely přihrávku na Laše, který střílel z úhlu a Rybár byl u tyčky včas. Šest minut před koncem dostala Olomouc možnost hrát necelou minutu dvojnásobnou přesilovku a po 21 vteřinách propálil Rybára Laš. Hosté srovnali ve své vůbec první přesilovce, když od modré čáry propálil vše zadák Gregorc.

Zápas skončil po šedesáti minutách remízou a šlo se do prodloužení, v němž šel na trestnou lavici domácí Knotek. Konrád ještě zachránil situaci při ranách Bednáře, ale nakonec rozhodl o bodu navíc Šimánek.

HC Olomouc - Mountfield Hradec Králové 3:4 v prodloužení (1:1, 1:1, 1:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Strapáč (Ondrušek), 35. Jaroměřský (Matai, Skladaný), 55. Laš (Vyrůbalík, J. Mikúš) - 15. Dej (Bednář), 39. Bednář (Kukumberg), 57. Gregorc (Bednář, Dej), 62. Šimánek (Dietz). Rozhodčí: Pešina, Mrkva - Bláha, Špůr. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:2. Diváků: 4761.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek, J. Galvas - J. Mikúš, J. Knotek, Laš - Eberle, Ostřížek, Strapáč - Holec, Herman, Burian - Fořt, Matai, Skladaný. Trenéři: Venera a Tomajko.

Hradec Králové: Rybár - Pláněk, Vydarený, Štajnoch, Gregorc, Pavlas, Dietz, Newton - Jarůšek, Džerinš, Šimánek - Bednář, Kukumberg, Dej - Köhler, Potulny, R. Pavlík - Nedvídek, T. Knotek, Kopta. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.

Jan Tomajko (Olomouc): "První třetina byla z naší strany výborná, škoda jen, že jsme nebyli produktivnější. Vždy jsme odskočili na gól a soupeř brzy srovnal. Naše nedisciplinovanost rozhodla. Faul tři minuty před koncem, soupeř srovnal a v prodloužení rovněž v přesilovce rozhodl. I když jsme před tím moc vyloučení neměli, tak v závěru utkání nás asi stály lepší výsledek, na který jsme dnes herně mohli pomýšlet."

Tomáš Martinec (Hradec Králové): "Připravovali jsme se na těžký zápas, což se potvrdilo. Domácí měli v úvodu výborný pohyb, nástup do zápasu, celou první třetinu jsme měli velké problémy. Od druhé třetiny jsme se domácím vyrovnali, ve druhé části jsme měli dost šancí na vstřelení branky, ale po inkasování jsme zase dokázali vyrovnat. Za výhru v prodloužení jsme samozřejmě rádi."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články